Ett ord idag/ Tankar.. Paulus… Guds vishet

 

Tankar….Dagarna och veckorna går och åren kommer att gå de också…och man funderar. När man vet vad som sker just nu! och man tänker på vad som kommer så är det olidligt att se att människan går runt och vägrar att ta Gud till sitt hjärta, de vägrar att tro. Hur många skall gå förlorade?
___

Paulus hade en ständig kamp med sådana som förde Guds folk vilse, och han levde och dog för att sprida de goda nyheterna till världens ände. Paulus använde mycket tid till att varna och tillrättavisa.
Paulus skrev 2 Kor för att människor förnekade hans ställning och talade illa om honom, han ville försvara sig och framförallt försvara evangelium, och fördöma dem som förvanskade sanningen. Det är många som förtalar den troende idag och vägrar att lyssna på sanningen.
___

Vad är ett framgångsrikt och fruktbärande liv:

Guds vishet:
Innebörd: Att förstå vem Gud är och respektera och värdesätta honom. Den som erkänner den Allsmäktige visar honom vördnad och respekt.

Moralisk tillämpning:
Att lita på Gud och hans ord, att lyssna till och ta emot hans personliga tilltal till oss och att lyda honom.

Praktisk tillämpning:
Att handla enligt Guds anvisningar i det dagliga livet.

Guds vishet är grunden, men den måste tillämpas på alla livets områden för att leda tillframgång genom att Gud belönar vår lydnad. Och det vill säga att när vi inte gör fel  utan vi gör rätt, det är något som Gud tycker om, han vill att hans barn lyder, därför går det bra för en männniska som lyder. Håll ögonen på målet, för visst har du ett sådant? Sträva efter visheten, Gud vill ge dig den. /Maria

2 thoughts on “Ett ord idag/ Tankar.. Paulus… Guds vishet

 1. Hej Karin, det är gott att vi har kontakt du och jag. Vi har även kontakt med Gud och det viktigaste i detta liv är relationen till Gud. Jag menar, har man en gång lärt känna honom, då kan man inte säga: jag behöver inte dig.
  För varje dag blir behovet större och större och relationen är ett faktum, för många tar den slut men för andra djupnar den och försvinner inte.
  Så önskar jag att alla skulle ha det: Att ha Gud till sin Far.
  Visst kan det vara svårt ibland, men det är väl då vi är inne i ngt vi inte förstår, men vi får fråga och få svar.
  Varm kram till dig Karin.
  /Maria

 2. Hejsan Maria! Var ett tag sedan sist, tack för mejlet du skickade med den bifogade texten, mycket bra läsning och välbehövda ord. Även detta inlägg är bra, rakt på sak och enkelt att förstå. Att lyda Gud är inte alltid enkelt men man får en enorm frid i hjärtat när man känner att man går Guds väg och lever med Jesus, i enlighet med hans vilja, då är man trygg, något annat behöver man egentligen inte. När man känner Guds närvaro så förstår man hur otroligt stor han är och då böjer man sig, det går liksom automatiskt och man inser hur liten man är och att han är helig och värd all ära och respekt. Men Gud kräver lydnad och ju mer man lyder desto mer tror jag också att Gud kan och vill anförtro en, det var väl ungefär så du också skrev och det tycker jag var bra! Att lyda Gud = en bättre relation med honom, så otroligt viktigt men svårt också ibland.
  kram från Karin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.