Varning för yoga! När är yoga yoga? Artikel av R Oakland, översatt..

The-world-300x49

NÄR ÄR YOGA, YOGA? Kommentar av Roger Oakland www.understandthetimes.org

Enligt American Civil Liberties Union, kan elever i offentliga skolor inte indoktrineras till någon specifik religiös tro. Utbildning måste vara religiös neutral. I vilket fall kan det dokumenteras att när barn introduceras till yoga och trolldom i offentliga skolor, är föräldrar tillsagda att inte oroa sig. Tänk dig till exempel följande situation:

Du är en kristen förälder och din sexårige son deltar i en offentlig skola. När han kommer hem från skolan, berättar han entusiastiskt för sin mor vad han lärt sig i skolan den dagen. Han sätter sig på golvet och tar en yoga position. Han placerar sedan ihop händerna i mitten av bröstet, som om han ber. Han berättar för sin mamma att han har lärt sig att vara ”centrerad”, i en lektion han deltog i på skolan.

En mamma som deltog i ett seminarium jag talade vid i South Carolina berättade denna historia. Hon gav mig också ett nyhetsbrev som skickades hem till henne från skolan med hennes barn.

Detta är vad noten säger: Våra studenter lär yoga. Här är lite information om denna form av motion. Yoga är inte en religion. Det är ett vetenskapligt system av övningar för att stärka ben, muskler stretch, massage för inre organ, öka blodflödet och utveckla flexibiliteten i lederna, senor och ligament. Sammantaget är resultatet av både vuxna och barn en genomgående känsla av frid, av helheten, och en allmän känsla av välbefinnande.

Mamman, en kristen, har insett att hennes barn, en kommunal skolelev, faktiskt höll på att indoktrineras till österländsk religion. När hon tog upp det med skolans tjänstemän, insisterade de att yoga var vetenskaplig, hälsosam, och definitivt inte religiös.

Mamman har beslutat att göra en del efterforskningar. När hon sökte på Internet hittade hon information om läraren som undervisade hennes barn i yogatekniker. Förutom undervisning för hennes barn under dagen gav läraren också yoga ”filosofi” seminarier för vuxna.

Lärarens hemsida uppgav att kvällsseminarier lärdes ”utomhus runt den heliga elden precis som de gamla yogis framför oss!”

Medan yogaklasser för offentliga skolbarn klassificerades som vetenskap under dagen, hade hennes yogalektioner på natten, förändrats till ”andlig ”upplysning för vuxna.

Var snäll och resonera med mig. Hur kan samma instruktör berätta för föräldrar i offentliga skolor att yoga är vetenskap, när hennes webbplats förklarar att yoga är helig och andlig? Är inte denna motsägelse absurd?

Dessutom har jag en annan fråga. Var är ACLU i allt detta? Tyvärr är skolan som jag har nämnt i detta program bara toppen av isberget. Harry Potter och trolldom främjas av J.K. Rowling och har allmänt omfamnats av vissa skolor som ”utmärkt litteratur” som hjälper barnen att utveckla läsförmågan. När föräldrar klagade, sa de att ”ta det lugnt” och att trolldom egentligen inte är trolldom alls.

Vad är det som händer?

Nästa gång kommer du få se barnen komma hem från skolan brummande mantran, bugande sig för solen, eller be till moder jord. Det är dags att vakna.

Österländsk religion är religion och trolldom är trolldom. Varken det ena eller andra hör hemma i en offentlig skola. Jag är Roger Oakland. Detta har varit ett bibliskt perspektiv för att förstå tiden. http://www.understandthetimes.org/commentary/c119yoga.shtml Ohlins: Denna artikel är översatt från engelska och beskriver den amerikanska skolan. Det är lika aktuellt i Sverige och borde spridas till varning och för att uppmuntra föräldrar att reagera emot denna antikristliga och olagliga indoktrinering av yoga – österländsk religion – i skolorna.

Denna artikel är översatt från engelska av Elvor och Janne Ohlin, och beskriver den amerikanska skolan. Det är lika aktuellt i Sverige och borde spridas till varning och för att uppmuntra föräldrar att reagera emot denna antikristliga och olagliga indoktrinering av yoga – österländsk religion – i skolorna.

*

Tag er i akt ni som tror att yoga är bra, och ni som låter era barn vara med om detta!  VARNING!

NamnlösMaria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.