Vardagsliv och troende människors frågor till Gud. Han svarar på frågor och bön….

Genom alla tider har de troende gått till Gud med alla sina frågor. Så gör jag med, för jag litar bara på Gud.
Så gör en troende: Den har Gud FÖRST i alla lägen. Vill man veta vad man ska ta sig till så är det Gud som har ALLA svaren på frågorna man har, inte du eller jag eller spåmän och horoskop!!!
Gud skall gå före allt , alla frågor människan har vill Gud svara på. Alltid.
Därför måste man lära känna honom för att kunna fråga och ta emot ett svar, och att förstå det.
Vi är många som rynkar våra pannor varje dag och inte förstår vad Gud menar förrän vi fått någon slags erfarenhet i lidande eller liknande och ett svar från höjden. Livet är inte lätt, inte för en troende i alla fall! Några bibelord berättar något om att fråga Gud:

Ps 105:4 Fråga efter Herren och hans makt, sök alltid hans ansikte.

Ps 119:155 Frälsningen är fjärran från de gudlösa, för de frågar inte efter dina stadgar.

Ord 18:2 Dåren frågar inte efter förstånd, han vill bara uttrycka sina tankar.

Hes 34:8 Så sant jag lever, säger Herren Gud : Sannerligen, mina får har lämnats till rov och blivit byte för alla vilda djur, för de har ingen herde. Mina herdar frågar inte efter mina får, för herdarna tänker bara på sig själva och inte på mina får.

Dan 8:13 Sedan hörde jag en av de heliga tala, och en annan helig frågade den som talade: ”Hur lång tid avser synen om det dagliga offret och det förödande avfallet som gör att både helgedom och härskara förtrampas?”

Hosea 4:12 Mitt folk frågar sin avgudabild av trä och hämtar svar från sin stav, för en otuktsande har vilselett dem så att de begår otukt och överger sin Gud.

Luk 8:25 Sedan frågade han dem: “Var är er tro?” Förskräckta och förundrade sade de till varandra: “Vem är han? Till och med vindarna och vattnet befaller han, och de lyder honom!”

Joh 16:19 Jesus märkte att de ville fråga honom, och han sade till dem: “Ni frågar varandra om det jag sade: En kort tid och ni ser mig inte, ännu en kort tid och ni kommer att se mig.

Lärjungarna var mer än frågvisa, precis som vi själva kan vara. Vem svarade dem? Lydde de svaren de fick? Lyder du Gud?

Att fråga Gud om allt betyder INTE att man inte kan eller vågar eller är totalt dum eller hjärntvättad åt fel håll. Nej det handlar om att ha en RELATION I KÄRLEK.

Jesus.             

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.