Vardagen/trygg i vardagen?Lampor och chip- och sedan

 

VAKNA

http://runelanestrand.wordpress.com/2012/05/14/glodlampskonspirationen-leder-till-enorm-miljoforing/  Artikel:

Dokument utifrån visade i går ett ytterst intressanta program om hur forskarna lägger ned stor möda på att förkorta hållbarheten på datorer, skrivare, kylskåp frysar, bilar etc.
När skrivaren nästa gång lägger av ska du veta att ett den innehåller ett litet chips som stänger skrivaren när du kopierat ett visst antal. Eftersom man inte kan hitta “felet” måste du köpa en ny. Genialt eller hur?

I Californien finns en glödlampa på en brandstation som är över hundra år gammal som fortfarande lyser. Den långa livslängden på industriprodukterna ansåg de amerikanska tillverkarna förstås helt åt fanders. Därför samlade de redan på 20-talet, när den nämnda glödlampan var drygt 20 år, alla tillverkare och bestämde att förkorta glödlampans livstid.
Detta var inledningen till att tillverkarna bygger in detaljer och nu chips som ser till att livslängden på prylarna förkortas. Tekniken har förfinats så de senaste vanliga glödlamporna vi köpt håller ibland bara några månader.

Den osunda forskningen med att förkorta livslängden motiveras med att det ger fler jobb. Utan en tanke på att detta leder till enorm miljöförstöring. samdidigt som företagen i reklamen framhåller hur miljövänliga de är. Visst sitter vi i saxen. Jobb eller miljoförstöring. Men det går ju ändå inte att fortsätta på detta oansvariga sätt med förstörd miljö och rovdrift på knappa naturresurser. Det finns också många jobb i ett framtida arbetsintensivt, ekologiskt och småskaligt jordbruk.
Se glödlampskonspirationen här.
Rune Lanestrand/

*

Ja vilka är det som förstör miljön? Är det vi konsumenter som är tvungna  att följa vad de ålägger oss att köpa och att göra? Kommer ni ihåg de gamla glödlamporna som fanns förr/60-tal t ex….. Det är inte klokt att man låter tillverka en lampa som är ännu värre för ,miljön än de gamla sorterna!  och tar bort den gamla varianten!kommer ni ihåg att det fanns bättre tider än dessa som är NU?? Människan är lurad på många vis. Inte bara lampor får stryka på foten. Chipen finns snart i allt- även i människor.

Storebror jagar livet ur oss och talar om för oss att vi förstör och att vi inte är värdiga att leva ett fulländat liv. Men den som har Jesus med sig han lever för evigt! Amen. /Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.