Vardagen / Jag ropar och han HÖR…och hjälper

 

*

Det är underbart att veta att man kan få ropa på Gud, och vet du vad som händer då? HAN lyssnar och han svarar! Det låter kanske märkligt i den otroendes öron men jag vet att det är sant att HAN hjälper. Jag ropar varje dag och varje dag svarar han, för jag erkänner mig liten och svag och inte stor och stark och tuff. Egot fick jag lämna, men det var en kamp.

Kanske har du din kamp kvar, då du envisas med att vara kvar i ditt egoistiska jag.

Att ropa och få svar, det är mer än märkligt, det är en stor gåva att få bli hörd.

I samhället kanske man inte bli hörd, men i bönevrån och i förtvivlan blir man hörd. AMEN.

Hade jag inte blivit hörd hade jag inte levt idag. Gud är god, så underbart god, så underbart god! Han känner mig, han vet vad jag har att kämpa med och det är mycket, men han reser mig upp varenda dag och ger mig av sin kraft! UNDERBART! Gud är alltså en bönhörande Gud och en miraklernas Gud. AMEN. Jag har också erfarenhet av att ropa mig hes, och inget har hänt, men det händer saker inuti ett människohjärta då hesheten och gråten blockerar rösten!

Kanske kan dessa ord ovan hjälpa någon på vägen…./Maria

*

Några bibelord:

*

2 Krön 14:11
Då ropade Asa till HERREN, sin Gud: “HERRE, utom dig finns ingen som kan hjälpa i striden mellan den starke och den svage. Så hjälp oss, HERRE, vår Gud, för på dig stöder vi oss, och i ditt namn har vi kommit hit mot denna skara. HERRE, du är vår Gud. Låt ingen människa stå dig emot.”

*

Job 36:13
De som har gudlösa hjärtan hemfaller åt vrede, de ropar inte på hjälp när han binder dem.

*

Ps 69:4
Jag har ropat mig trött, min strupe är hes. Min blick blir matt i väntan på min Gud.

*

Joel 1:14
Pålys en helig fasta, lys ut en högtidsförsamling. Samla de äldste, samla alla som bor i landet, till HERRENS, er Guds hus, och ropa till HERREN. /DET borde människor göra mer och mer för det behövs: att ropa på Gud!

*

1 Kor 14:25
Hans hjärtas hemligheter uppenbaras, och han faller ner på sitt ansikte och tillber Gud och ropar: “Gud är verkligen i er!”

*

Upp 7:10
Och de ropade med hög röst: “Frälsningen tillhör vår Gud, honom som sitter på tronen, och Lammet.”

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.