Vad är LIVET? Har du avgjort dig för Kristus och det eviga LIVET?

Herren-300x39

LIVET. Det är nog dags att börja tänka på vad LIVET är. Det är många LIV runt om på jorden som släcks, varje dag! De människor som dör en naturlig eller kvalfull, utdragen eller snabb död har inte alltid avgjort sig för Kristus, vilket man borde ha gjort eller bör göra. Det finns något som heter seger och seger får man då man möter Jesus då han kommer. Seger är att ha nått fram till den som gett den troende evigt liv, d v s Jesus. I dessa tider då nästa Världskrig lurar i kulissen är det mer än nödvändigt att ta ställning: TRO eller OTRO.

I dessa tider då allt skall ställas på sin spets och man kommer att få möta saker man inte ville möta, då är det bäst för ens liv att ha en tro på Gud och på hans beskydd. I dessa svåra tider som de flesta tror är GODA, är det nödvändigt att behöva tänka längre än till plånbok och mat, eventuellt guld och gods. Tiderna drabbar ALLA levande, men bara de som sagt ett ja till Jesus kan räkna med att få ett evigt liv även om de dör på ett slagfält eller på annat sätt kommer att  mista sitt liv. Läs bibelställena här nedan och tänk över dem, det står om vad evigt liv och seger är. TÄNK ATT FÅ MÖTA JESUS.

*

Bibelord är fr Sv folkbibeln, kom inte fram till ngn annan bibel på nätet på svenska

Den som segrar ska alltså bli klädd i vita kläder, och jag ska aldrig stryka hans namn ur livets bok utan kännas vid hans namn inför min Far och hans änglar.
Alla jordens invånare kommer att tillbe det, alla som inte från världens skapelse har sitt namn skrivet i livets bok som tillhör Lammet som är slaktat.
deras förstånd är förmörkat. De är främmande för livet i Gud därför att de är okunniga och förhärdade i sina hjärtan.
För mig är livet Kristus och döden en vinst.
Spänn därför bältet om livet , var vakna och hoppas helt och fullt på den nåd ni ska få när Jesus Kristus uppenbarar sig.
Och detta är vad han själv har lovat oss: det eviga livet.
Och detta är vittnesbördet: Gud har gett oss evigt liv, och det livet är i hans Son.
Den som har Sonen har livet. Den som inte har Guds Son har inte livet.
Men vi vet att Guds Son har kommit och gett oss förstånd så att vi känner den Sanne, och vi är i den Sanne, i hans Son Jesus Kristus. Han är den sanne Guden och det eviga livet. OCH:
den som tror och blir döpt ska bli frälst, men den som inte tror ska bli fördömd.
 Bibeln- Guds ord
NamnlösMaria

6 thoughts on “Vad är LIVET? Har du avgjort dig för Kristus och det eviga LIVET?

 1. http://www.algonet.se/~allan-sv/BIBELNNT.HTM (Denna länken tror jag att jag lade till efter jag hade svarat dig förra gången, kommer inte ihåg hur det var men du kan läsa nedan, får man göra misstag?) Den här sidan kan man använda och det gör jag men har inte gjort innan så mycket för jag har använt Svenska folkbibeln online på nätet. MEN den har de gjort om så det finns bara 1998 och 2014 års översättning och det vill jag INTE ha, så därför har jag letat på andra ställen och kom på att Allan Svensson har bibeln 1917 på sin sida. Jag använder helst den, fast man borde använda ännu äldre utgåvor. Jag har inte använt Allans sida så mycket, utan SOM SAGT har jag använt Svenska folkbibeln online, men vill inte ha den mer.Hälsn Maria

 2. Så du visste om sidan med 1917 års översättning men ändå påstår du att du inte hittade någon annan svensk bibelöversättning på nätet än folkbibeln? Jag säger inte att du måste använda 1917 och ingen annan, det jag undrar är varför du säger en sak men i verkligheten är det inte alls som du säger.

 3. Hej. Tack så mycket för länkarna. Bibeltemplet känner jag till, där har jag läst. Och 1917 års biblar har jag massor utav i min bokhylla,biblar som jag fått eller köpt. Man säger att även 1917 års bibel inte heller ska läsas, för att det är mycket felaktigheter, och det tror jag är sant, men man måste ju läsa bibeln, en som inte har alltför många fel, och det är ju Bibel 2000 och några till. Tyvärr.

  http://www.algonet.se/~allan-sv/BIBELNNT.HTM Här hittade jag sådant jag kan använda då jag skriver på denna sida, bara att kopiera, den hade jag inte sett att den fanns.
  Reformationsbibeln skall vara ok men där finns bara GT ännu.
  1703 års verkar trevlig/bra, tycker jag.
  Tack så mycket välkommen tillbaka hit! Vem är du? /Maria

 4. Här har du 1917 års översättning: http://bibeltemplet.net/bibelnonline/

  Här har du Karl den XII’s bibel från 1703 (kapitelförkortningarna dock på engelska av någon anledning): https://web.archive.org/web/20120604060551/http://web.mac.com/onlinebible/Downloads/BibleWorks/SWE_1873.txt

  Behöver du 1917 års översättning i bokform kan jag säkert skicka dig ett exemplar om du vill, antar dock att du troligen redan har ett.

  1917 års bibel har i mitt tycke ett språkbruk överlägset det moderna och som ändå är fullt förståeligt. Karl den XII’s bibel är bra att ha och jämföra med och som komplement då den är översatt från Textus Receptus, medan 1917 är översatt från de romerska grundtexterna (NT dvs.).

  Ett smakprov ur 1703 års svenska bibelöversättning:

  Apg. 8:36-37
  {36} Och vid de foro framåt vägen, kommo de till ett vatten; och kamereraren sade: Si, vattnet; hvad hindrar, att jag icke döpes?
  {37} Då sade Philippus: Om du tror af allt hjerta, så må det väl ske. Han svarade, och sade: Jag tror Jesum Christum vara Guds Son.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.