Tro/Bevis på sann tro/Ske eder efter eder tro Matt 9:29

 

*

Här kommer 7 av 239  verser ur NT om TRO. De finns tidigare här på sidan men jag tar upp dem igen, för tron måste vara LEVANDE för att den ska vara i FUNKTION.

Den senaste veckan har det malt på  i mitt inre omTro-  tro som övervinner världen.  Versen nedan berättar om att “Ske eder efter eder tro.” Och det betyder alltså:  att så som du TROR så ska det bli. Så säger Jesus.

Men:   om du inte tror till 100% utan vacklar i din tro och INTE tror att Gud kan göra det eller det som du ber om (och ber om att be att hans vilja ska ske), vad  står du då och HUR blir det då???? Det går ju inte. Har du gett ditt liv till Jesus så måste du ju så klart TRO. Eller hur?
Tänk på detta och läs verserna- allt handlar om TRO.  Läs också Jakobs brev som visar på kristen livsstil, och sunt och moraliskt leverne.

Livet som kristen innebär både motgång och frestelser. Seger över dessa omständigheter resulterar i en mogen och fast karaktär.
Den troende skall inte bara höra sanningen utan omsätta den. Tro utan konsekvens ställs mot tro i FUNKTION. En ÖVERLÅTELSE i Kärlek till att TJÄNA är bevis på sann TRO.
Mat 9:29  Då rörde han vid deras ögon och sade: “Ske eder efter eder tro.”

Mat 9:2  Då förde de till honom en lam man, som låg på en säng. När Jesus såg deras tro sade han till den lame: “Var vid gott mod, min son; dina synder förlåtas dig.”

Mat 9:22  Då vände Jesus sig om, och när han fick se henne, sade han: “Var vid gott mod, min dotter; din tro har hjälpt dig.” Och kvinnan var hulpen från den stunden.

Mat 15:28  Då svarade Jesus och sade till henne: “O kvinna, din tro är stor. Ske dig såsom du vill.” Och hennes dotter var frisk ifrån den stunden.

Mat 17:20  Han svarade dem: “För eder otros skull. Ty sannerligen säger jag eder: Om I haven tro, vore den ock blott såsom ett senapskorn, så skolen I kunna säga till detta berg: ‘Flytta dig härifrån dit bort’, och det skall flytta sig; ja, intet skall då vara omöjligt för eder.”

Mat 18:6  Men den som förför en av dessa små som tro på mig, för honom vore det bättre att en kvarnsten hängdes om hans hals och han sänktes ned i havets djup.

Mat 21:22  Och allt vad I med tro bedjen om i eder bön, det skolen I få.”

Läs och begrunda och titta in i ditt hjärta- och följ Jesus till 100%. /Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.