Tro /Relationer. Annorlunda än andra

 

*

Hebréerbrevet kapitel 11- Trons kapitel

Hur är man då man tror på Gud? Inte som andra i den färdigstöpta mallen, vem gjorde den förresten?

*

Man är annorlunda och man beter sig  mer annorlunda än vad andra s k otroende gör, men det är ju meningen att det ska vara skillnad, och det skall synas!

På Noas tid kändes det att vara annorlunda – han som byggde arken fast det inte fanns något tecken på en syndaflod-  men NOA han visste han, för Gud hade ju talat till honom. Och floden kom för Gud var vred. Det är han nu med. Över vaddå? Jo SYNDEN i människors hjärtan och handlingar. På Jesu tid fick man också känna på att vara…annorlunda… Jesus dog ju för oss alla! och många var de andra som fick sätta livet till.

Talar Gud idag? Jovisst gör han det- det är ju därför den trogne troende är:  Annorlunda.

Abraham trodde på Gud och gjorde vad Gud sade till honom.  Ser du vad jag vill ha fram här?

Lydnad! icke själviskhet, utan lydnad och kärlek och relation till Gud.

Sara fick barn fast hon var mycket gammal, hon trodde på Gud och hans ord. Ser du här i texten hur det kan vara att tro?

Gud vill ha en personlig, levande och livsförvandlande relation med dig. Men vad händer då? Jo du blir annorlunda, du kanske blir så annorlunda så att du får ett speciellt uppdrag från Gud. Sådant hände de gudsmän som gjorde allt i tro på Gud. Det kan ske i ditt liv också- jag hoppas att du vänder om och får en tro.

/Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.