Tro/ Leva värdigt. Sinnets förnyelse och Guds vilja.

 

*

Leva ett värdigt liv, vad innebär det? Innebär det ett särskilt sätt att leva på? Ja.

Gud, som är fullkomlig, kan hjälpa oss med att tygla vår böjelse att kompromissa med världen så att vi kan leva ett  värdigt liv. Gud kan ge oss kraft att motstå synden och återspegla den härlighet han har avsett för människan.

Inför Gud kan ingen komma undan sitt ansvar som människa. Men, hur är människorna i världen då? Känner de verkligen sitt ansvar, de som gör fel dagligen och stundligen, som ger sig på andra människor och pinar livet ur dem? Nej de känner inte sitt ansvar, de är inte troende.

Det går inte i längden att låtsas som om Gud INTE finns. Det är bättre att erkänna synden för vad den egentligen är, nämnligen UPPROR mot Gud, och besluta sig för att följa honom helhjärtat.

Jesus är den gode herden – den fullkomlige ledaren. Vi som följer honom måste vara beredda på att följa honom villkorslöst- och offra den egna bekvämligheten.

Ps 101:6 Mina ögon ser efter de trofasta i landet, för att de skall bo hos mig. Den som vandrar på den fullkomliga vägen, han skall tjäna mig.

Ps 119:1 Saliga är de som vandrar i fullkomlighet, de som lever efter HERRENS undervisning

Matt 5:48 Var alltså fullkomliga, såsom er Fader i himlen är fullkomlig.

Rom 12:2 Och anpassa er inte efter den här världen, utan låt er förvandlas genom sinnets förnyelse, så att ni kan pröva vad som är Guds vilja, det som är gott och fullkomligt och som behagar honom.

/Maria 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.