TRO / Kärleken och friden i hjärtat.

 

Gud vill regera i människors inren, i deras hjärtan, han vill låta kärleken och friden vara där.  Guds rike är inte som ett jordiskt rike med geografiska gränser. Nej, det fungerar som att Guds Ande bor i människor och håller dem samman i en gemenskap. Också idag är det viktigt att vi inte bara söker bevis på Guds rikes tillväxt i olika projekt och organisationers arbete, och det är ju så idag att det blir för mycket av organisationer och tillställningar och ekumenik och annat.

Det viktigaste bör vara vad Gud gör i människors inre. Lukas kap 17 berättar.

I Lukas evangelium står det mycket om Tro och Förlåtelse,  Jesus berättar om tron och att den är ingenting man “får”. Tron är ett fullständigt beroende av Gud och villighet att utföra hans vilja. Tron är ingenting vi får för att briljera med  den inför andra. Den handlar om en fullständig och ödmjuk lydnad inför Guds vilja och beredskap att göra vad han kallar oss till. Mängden tro är inte lika viktig som slaget av tro, dvs tron på en mäktig Gud.

Även om tron är liten kan den slå rot och börja växa.Vi behöver sällan mer tro, det räcker att vi tar reda på den tro vi redan har och håller den vid liv och låter den växa. Jesus hjälper oss.

*

Tro och tjänst
Luk 17:5 Då sade apostlarna till Herren: “Ge oss mer tro.” 6 Herren svarade: “Om ni har tro som ett senapskorn, skall ni kunna säga till det här mullbärsfikonträdet: Dra upp dig med rötterna och sätt ner dig i havet! Och det skulle lyda er. 7 Om någon av er har en tjänare som plöjer eller vaktar boskap, säger han då till honom, när han kommer hem från marken: Kom genast och ät. 8 Säger han inte i stället: Laga nu till vad jag skall äta och fäst upp dina kläder och passa upp mig medan jag äter och dricker. Sedan får du själv äta och dricka. 9 Inte tackar han tjänaren, för att denne gjorde det han var tillsagd att göra? 10 Så skall också ni säga, när ni har gjort allt som krävs av er: Nu är vi tjänare utan uppgifter. Vi har bara gjort det vi var skyldiga att göra.”

Det är omdiskuterat på en del håll om man har frid i hjärtat då man har bekymmer som man inte kan undgå att bry sig om, och det kan diskuteras om en människa då inte har tro. Visst har den tro! Det är bl a genom bekymmer och lidande som vi kommer närmare Gud. Prövningar kan det också kallas….

/Maria

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.