Tro / Huvudord

 j316.gif 

Ordet “tro” är ett huvudord i Bibeln. Att bli en kristen enligt NT är “komma till tro”, bli troende.Det finns en trons värld, i vilken en kristen lever. 

 Men många lever utanför trons värld – man saknar en levande tro. Att tro – det är för många den stora dårskapen, att binda sitt liv vid något så  osäkert som en osynlig värld. Men många anar, att tron är ett rikt livsvärde. Man bär på en hemlig längtan att äga de tro, som de kristna äger.

Stig Dagerman bekände: “”Jag saknar en tro och kan därför aldrig bli någon lycklig människa,ty en lycklig människa skall aldrig behöva frukta att hennes liv är ett meningslöst irrande mot den vissa döden.”

Jag tycker mig märka att det blir fler och fler som ställer sig utanför tron, det blir fler och fler som hånar den som tror.  Men vi som tror ger inte upp, vi går vidare och talar om Jesus och tron. För den som tror vill göra Guds vilja!  Vi kan INTE själva skapa tro i våra hjärtan, göra oss troende.  Gud  gör oss troende.

Rom 10:17 säger: Så bygger tron på förkunnelsen, och förkunnelsen på Kristi ord.”  Det är sålunda evangelium om Jesus, som skapar tro i våra hjärtan.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.