Tro/ Hunger efter rättfärdighet ? / Jes 1

 

Jesaja bok 1:21:22

Jerusalem representerar här hela Juda rike. Guds folk har uppfört sig som en prostituerad. De har vänt sig bort från den ende sanne Guden och tillber avgudar. De saknar tro. Så gör människor i vårt land Sverige också, uppför sig som prostituerade. Det finns mycket av avgudadyrkan i våra tider, det har slagit om och blivit kallt och i avsaknad av respekt/Gudsfruktan.

*
*

Avgudadyrkan, i tanke såväl som i handling, betraktar Gud som SYND. Guds folk satte avgudar före Herren, Israels Gud.
Gud ser varje människas handlingar, han hör varje människas tankar och vet om vad vi bär på och vad vi planerar. Det är märkligt att det inte finns några Gudsmänniskor som kan tala till detta folk och berätta för dem med ljungande stämma om vad Gud vill att vi ska göra och hur vi ska vara. Det är för sent att reagera då domen kommer, då bör man veta vem man tillhör och vart man kommer då allt är slut.

*
*

Gud ser varje människas handling och han känner våra hjärtan. Han vet exakt vilka som VILL tjäna honom och vilka som bara pratar men inte vill ödmjuka sig i grunden. Man kan inte gömma sig för Gud!

Jesus sade att många också på hans tid var otrogna, trots att de var noga med att följa lagen. De troende kristna är Jesu Kristi brud (Upp 19:7).

Genom tron har vi rätt att ikläda oss hans rättfärdighet.

Har du en tro? Är din tro ren? Be annars Gud att rena och upprätta dig. Tillbe honom uppriktigt och med ett rent hjärta.  /Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.