TRO / Be i tro….Jakobs brev

 

Be i tro.   I Jakobs brev 1:6-8 kan vi läsa om detta om att be i tro, och att verkligen tro att Gud kommer att svara. Det är många som i alla tider undrat över vad som egentligen menas och många har nog fått väldigt olika svar.
Jag talade med en person häromdagen och vi talade om att läsa bibeln…och förstå Guds Ord. En del människor säger att man TOLKAR bibeln, men jag säger att man LÄSER bibeln med den helige Andes hjälp, som  till exempel:

Be i tro: 6:*Men han bedje i tro, utan att tvivla; ty den som tvivlar är lik havets våg, som drives omkring av vinden och kastas hit och dit. (Matt 21:21; Mark 11:24; Joh 14:13)

7:*En sådan människa må icke tänka att hon skall få något från Herren—

8:*en människa med delad håg, en som går ostadigt fram på alla sina vägar.

Är vi bönemännniskor som vågar be och få svar? Litar vi på att vi tror så pass mycket att vi verkligen vågar be och vänta på bönesvar? Jag hoppas att man vågar lära känna Gud.

______

Att “be i tro” är att be med övertygelsen  att de egna önskningarna är i linje med Guds syften. Vi ber i tro både då det gäller oss personligen och då det gäller de behov som de människor har som vi känner och älskar, och även ber vi i tro för dem vi kanske inte känner helt och hållet, men vi vet om behoven.

Kom nära Jesus och be i tro.  Botemedlet mot otro,ett tvivlande sinne,  är: Helhjärtad överlåtelse till Guds väg.

Gud säger: Tro, endast tro.     /Maria

 

4 thoughts on “TRO / Be i tro….Jakobs brev

  1. Hej M. Tack för att du tycker om det som skrivs här och att du vill komma tillbaka hit och läsa, det gör mig så glad. Här skall det finnas mycket om tro!
    Att vara nära Gud det är vad du bör tänka mest av allt på, han är din Far och han älskar dig och vill att du skall stanna kvar. Han vill lära dig och föra dig framåt och vill se dig i dagarnas slut. Du blir starkare för varje dag då du umgås med Gud. Alla har vi våra stunder då det är svårt, men Jesus hjälper. Det vet jag.
    Gud välsigne dig i allt, maila gärna om du känner så. Hälsn f Maria!

  2. Hej Maria, tack för din fina blogg. Jag googlade jesus lite spontant och stötte på din blogg, jag vill bara säga att jag tycker om det du skriver. Du ger mig hoppet tillbaka, jag är troende men har sedan ett tag tillbaka inte varit nära Gud även om jag har Honom i baktankarna ofta… Anledningen är att jag känner skuld, känner mig inte alltid värdig Guds kärlek men jag påminns om att vi alla egentligen är älskade av Honom. Jag känner mig svag, jag vill gärna bli starkare i min tro och komma närmare Gud, jag saknar Honom men jag har svårt att se ljuset ibland. Hur som så vill jag bara tacka för din underbara blogg, som påminner mig om det dyrbaraste jag har! Samt annan god info som du delar med dig av, som exempelvis om strålningen som nått Sverige etc… Må Gud stärka dig i ditt arbete och din vardag och hoppas jag får läsa många fina texter till. Herrens frid
    -M-

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.