Tro/ Att tjäna Herren

 

th_blessyou-1.jpg 

*Ni vet inget om morgondagen. Vad är ert liv? Ni är en rök, som syns en liten stund och sedan försvinner.* /Jakobs brev 4:14/

Ja så är det ju, vi är en rök, en pust, som sedan försvinner. Och därför är det ju verkligen viktigt att vi lär känna vår Skapare. Det är han som satt oss här på jorden för att göra hans vilja. Det är enda anledningen till att vi finns här, har du tänkt på det?

Hur mycket tid har vi till vårt förfogande här på jorden? 50 år, 85 år, 90 år? Ingen vet hur länge den får leva. Är det bättre att veta hur lång tid man har eller är det bättre att inte veta? Vad har vi upplevt i våra liv? Bara sorger? Eller en blandning av ont och gott?

För min egen del har jag haft många och svåra sorger, men jag blev frälst och fick i frälsningen uppleva hur Gud lyfte bort allt som varit svårt. Därför vet jag att jag har en stor Gud, en mäktig Herre, som jag vill tjäna av hela mitt hjärta. Problem har vi alla, men det som inte jag klara, det klarar numera Jesus för mig. Förtröstan och tro

 … Hur utnyttjar vi vår tid? Gör vi vettiga saker, sådana saker som Gud vill? Eller far vi runt och skaffar oss saker och nöjen som egentligen inget betyder, mer än för stunden? Det vettigaste och klokaste en människa kan få göra är att vara med Gud, varje dag, varje stund, varje ögonblick få vara i Guds närhet, det är det bästa för mig…Därför skriver jag om tro.

Man kan fråga sig: Har jag noga använt min tid, den tid som Gud gett mig? Du som börjar fundera på ditt liv och vad det hittills har innehållit och undrar över resten av ditt liv, bör fundera på om du verkligen gör det du skall i livet nu, eller om du kan ändra på det och följa Gud för resten av ditt liv. Han önskar ju det för dig.

Äkta glädje: Man kan skaffa sig många nöjen. ÄKTA GLÄDJE är glädje som varar och inte ens släckes av lidande. Min glädje har jag i HERREN JESUS KRISTUS, och den vill jag att DU också ska få.

*Må hoppets Gud uppfylla er med alla glädje och frid i tron, så att ni överflödar i hoppet genom den helige Andes kraft.* Rom 15:13

Kram f Maria

4 thoughts on “Tro/ Att tjäna Herren

  1. Hej Jenny! Tack för dina ord. Jag tror du gillade texten vännen. Hans vilja är den vilja vi ska sträva efter att få vara i, dygnet runt. Kram f Maria

  2. HEJ, tack för din kommentar om vettiga saker. Ja det vettigaste vi kan göra är att verka för Guds rikes utbredande. Det är inte alla förunnat att få… Kram f Maria

  3. ja!
    vi ska uttnyttja tiden.. som sagt! du vet exakt vad du skriver om!
    vettiga saker är att uppfylla Guds vilja här på jorden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.