Tro

1 Petrus brev 1:8 talar om glädjen i att tro på Jesus, fast man inte sett honom, eller ser honom. Jesus Kristus är TRONS SÄKRA FÄSTE.

Att tro handlar fortfarande inte om en egen präktighet eller goda gärningar.

En vers ur en sång kommer här: *Det är den fasta klippegrund, Som evigt skall bestå, Ja, även i min sista stund Jag vilar trygg därpå. Och när jag hän från världen går, Jag sjunga vill om Jesu sår, Ty Lammets blod är nyckelen Till själva himmelen.*

Den “fasta klippegrunden” är Jesus, som uppenbarat Guds kärlek. Bortom allt falskt, och skimrande och lockande finns den fasta grunden för livet. JESUS.

Man kan vara mer eller mindre fast i sin tro, och Jesus kastar inte ut den som är svagare, men han vill visa på att hos honom finns det kärlek och nåd, och att man får gå i hans skola, som heter trons skola.

I den skolan får vi lära oss att inte tro stort om oss själva. Det är bra det, för människor bör fostras så som Jesus vill. Vi får gå i skolan och lära oss vad Jesus säger, gör och menar. Vi kommer att få en tro som är stark och håller genom livet, om vi vill.. En tro som får växa ger oss möjligheter att få drömmar och visioner, den ser Guds gränslösa möjligheter.

En kristen får uppleva trons vila i Kristus, i Kristi fullbordade frälsningsverk. Men tron är också en kamp. Det är inte lätt att bli kristen, men vi formas, om vi vill, till att likna Jesus.  Vad är det då att tro? Det är ett äventyr, det bästa av liv. Det är också en kamp och seger, det är misslyckanden och ny början. Varför kamp? Jo för att behålla det vi vunnit! Genom allt och till slutet.

Vad har vi vunnit? Vi har vunnit tro, gemenskap med Gud,boderskap med Jesus, och det eviga livet. Vad ska vi göra med detta då?  JO, vi ska föra ut det till andra människor, för de ska få del av det vi fått. Och det gör vi ju mer än gärna, eller hur?

Det finns många män och kvinnor i Bibeln som kämpade trons kamp! Låt också oss kämpa denna kamp. Mose höll ut för att han :”därför att han såg den Osynlige.” Hebr 11:27 Luther säger: Tron lever, så länge den kämpar. OM inte tron kämpar, utan sakta dör, då försvinner den, då är tron död.

Paulus säger till Timoetheus: Kämpa trons goda kamp, sök vinna det eviga livet, som du har kallats till och för vars skull du har avlagt den rätta bekännelsen inför många vittnen.” / 1 Tim 6:12

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.