TRO

 

dsc00218.JPG

Att tala om tro…. ja det är både lätt och svårt, och många funderar vad tro ÄR och HUR man ska tro och VARFÖR man ska tro och mer och mer……därför tar jag med några rader om hur det kan vara att vara olika slags människor i tro:

Vad är lagiska kristna?

Svar: Personer som efterlever en lista med förbud. Man behagar Gud genom ett gott uppförande. Guds kärlek blir något som kan förtjänas i stället för en gåva. Tron reduceras till ett antal regler som är omöjliga att lyda och förvandlar de goda nyheterna till en kravlista.

Vad är Normlösa kristna?

Svar: Personer som ställer sig över lagen och inte anser sig behöva några regler. Guds ord är inte lika viktigt som den personliga känslan av Guds ledning.Man glömmer de villkor människan lever under och blir offer för ständiga misslyckanden när man bara lever efter det man “känner” är Guds vilja.

Vad är Sant kristna?

Svar: De som tror och med sitt liv bekräftar att Jesu död har gett Gud möjlighet att erbjuda förlåtelse och evigt liv som gåva, och som har tagit emot denna gåva i tro och i gengäld försöker leva ett liv i lydnad och tacksamhet till Gud. De undviker att hamna i de ytterligheter som beskrivs ovan.

*”Du är all min glädjekälla, mer än liv för mig. Vad i himlen, vad på jorden har jag utom dig!”  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.