The Bible. Åsikter…Förminska Jesus

 

The Bible

Kanske du såg filmen “The Bible” i Tv i helgen? Den var i flera olika avsnitt och jag såg den och jämförde med de andra filmerna man sett under en lång tid av år. Vad tyckte du om avsnitten? Du får gärna berätta din upplevelse av ett så storartat drama som de försökt att visa på bästa sätt, även om jag personligen tycker det fanns mycket att tillägga eller önska eller att förtydliga.

Den viktigaste tanken om serien som jag har, det är att den som INTE TROR på Jesus och INTE har den Helige Ande som hjälper i tron och bibelläsning och gemenskap med Gud, den människan tycker naturligtvis att filmen är så gott som “kass”, alltigenom. Tårar som av floder rinner då jag tänker på vad Jesus fick gå igenom för oss människor, han köpte mig fri. Halleluja, jag är frälst!

Saul benämndes som Paulus ända från början , man nämnde inte honom som Saulus, den som jagade de kristna, eller som blev frälst på vägen till Damaskus…. Den personen som spelade Jesus  från Nasaret kunde varit mer radikal och inte så mesig. Det jag kallar mesighet här, det var den alltigenom goda och syndfria sidan de ville visa, självklart var det så, men det fanns som sagt mer att önska i den serien om Jesus/bibeln.

Matteus kap 7:13-14   Porten till det eviga livet (Joh 10:7-9) är trång. Läs gärna Matt o Joh

name-graphics-maria-545505

 

9 thoughts on “The Bible. Åsikter…Förminska Jesus

 1. Bra svar av dig Janne. Jag finns också i Göteborg, kanske vi kan träffas nån dag?

 2. Hej Janne. JAHA så J Olsteen var med och Rick Warren, OJDÅ! och katolska kardinaler, ojoj. JAVISST visst visar de en annan Jesus och ett annorlunda evangelium! Det är därför Jesus är så “SNÄLL”.

  Ja de måtte tro att de kan allt och vill visa sig på styva linan. Men de räknar inte med Gud då, han ser ju och hör ju vad de gör!
  Jag håller med dig angående bilderna, buden och annat du säger. jag som har bilder av Jesus- jag tycker att han ser ut som jag föreställt mig i den del bilder. VIsst var Jesus en REBELL, men också Messias!

  Jodå jag tror det finns många som verkligen vet att Gud, Jesus och DHA fanns långt innan vi, men de kanske inte är så många som de borde vara.
  Tack för din kommentar som först kom bort men är återställd nu.
  /Maria

 3. Hej Stefan. Vad bra att du sett hela, jag antar att jag också gjort det i och med filmen på Tv. Skall titta på den länken du gav. Det finns säkerligen folk som kan svara mer utförligt om tyckande om filmen, ju mer man läser bibeln och är med Jesus desto mer förstår man. Den helige Ande uppenbarar sanningen om hela Guds Ord, fast i etapper och då vi behöver det. Det tar tid att förstå texterna och sitt inre och sina fel och förtjänster, sitt hjärta. /FRID /OBS titta i kommentaerna här, för här har Janne Olofsson skrivit ngt om just bibelserien på tv och predikanter som man kan varna för…
  /Maria

 4. Såg en lista på rådgivare till The Bible serien. Det är många liberala pastorer (Rick Warren, Joel Olsteen) och katolska kardinaler mfl.

  Ska något om kristen tro visas i TV kan inte bibliska budskap vara i fokus, då är det ju evangeliet som sprids av världen– det är inte möjligt! Därför måste filmerna visa en annan Jesus och ett annat evangelium (det mänskliga/moraliska i fokus). Bibeln innehåller många sällsamma passager och insikter som Gud döljer för de “visa och självrättfärdiga.”

  Jag tycker inte man ska visa Jesus på bild överhuvudtaget – det bryter mot andra budet i lagen: du ska inte göra dig någon bild av vare sig det himmelska eller det jordiska och sen dyrka bilden/statyn/mänskliga fantasin (aka vilddjurets bild, kanske man kan säga!).

  Jesus sågs som en politisk/religiös rebell av Romarna och Fariseerna, men han var Messias, Guds Son.

  Det är forfarande svårt för oss människor att se världen ur Guds synvinkel (som Bibeln gör). Vi vill ju nöja oss med att se allt ur vår synvinkel (våra religiösa och politiska ideer) och vill inte acceptera att Gud, Jesus och DHA fanns långt innan vi fanns till!

 5. Hej Janne
  Ja Jesus är “snäll”.Och väldigt obetydlig för många! Serieskaparna förstår inte skillnaderna på snällhet och ödmjukhet och underkastelse. Därför tar man lite här och där och sätter ihop det till en “passande” röra.
  Ja Jesus är Guds Son och tillika Gud och det är ju för mycket för de flesta! Jesus gjorde och GÖR under och detta skall man ju också vara tyst om!
  Jesus fogade sig under Guds vilja, och dog en fruktansvärd död, han visste om att han skulle dö den döden! Vilken man, vilket mod, vilken kärlek!
  Ja Gud är snäll…. Men bättre ord är som sagt, HELIG, MÄKTIG, SKAPARE, GUD I EVIGHET! Amen./Maria

 6. Hej Stefan, vad bra att du har kommentarer på filmen the Bible. Nej det sägs inget om Nephilim även fast de fanns, och man nämner inte sådant idag, man tror inte att det var så fast bibeln säger det.

  Man berättar inte heller om VARFÖR OCH VAD synden var och är.

  Det var mycket krig i GT:s värld och visst var de korrupta och galna på många vis,hämndlystna och härskarfarliga, och mer..

  Javisst var Jesu ett stort hot mot Rom, han var livsfarlig för dem, och han skulle döden dö så fort det bara gick, och de fick som de ville,(Dvs Gud hade ju redan bestämt det) han dog men de blev överraskade av hans uppståndelse och spred ut ett RYKTE om att Jesus blivit Bortförd. Vilken lögn, men man fick pengar för det!

  Som sagt så finns det mycket mer att visa och att förklara bättre, för en som INTE läser bibeln eller är troende tycker att filmerna är märkliga, och undrar varför vi tror på Jesus.

  Syftet med att förvränga är ju att inte visa den sanning som alla behöver för att få ett riktigt liv och evigt liv med Gud. Syftet är också att KONFRONTERA Ateismen med Kristendomen så att man kan få behålla Ateismen och göra New Age av den, DET pågår NU!

  Mycket utelämnas, man tycker att i dessa “upplysta” tider så skulle man få veta och se och höra rätt saker. Men icke det.

  /Maria

 7. The Bible finns på SVT Play i 30 dagar.
  Mina reflektioner:
  Det sägs inget om att fallna änglar skaffade barn genom människor. Sägs bara att människor syndade och därför fick vi Syndafloden.

  Har hört från min familj att de tyckte serien visade att det var mycket krig och våldsamheter, samt att Gud godkände att judarna gick ut i krig och mördade. Men TV-serien The Bible nämner inte att Filisteerna var korrupta, att nephilims (jättar, troligtvis från fallna änglar) existerade ibland dem.
  När Jerusalem invaderades av Babylon så är det rena Hollywood effekterna med blod som sprutar.

  Det sades i del 3 att Jesus var ett hot mot Rom. I del 4 kan man dock se hur Fariseerna, Kaballisterna, de skriftlärde, såg Jesus som ett hot.

  För mig upphör i mångt och mycket judarnas historia i och med att de flesta inte följde Jesus som en sann profet och som Guds Son, Messias.
  Skulle vara intressant att se en parallell historiebeskrivning hur Judendomen har utvecklats.

  Skulle vara intressant att höra era reflektioner också! Dels om The Bible förvränger, men dels vad de utelämnar och vad syftet då kan vara.

 8. Såg inte Bibelserien, tyvärr!

  När Jesus framställs som “snäll” signalerar det kanske vad serieskaparna tror om honom. Är Jesus Gud (Guds Son) kommen i köttet, eller är han en omtänksam människa, som gör under och koras till Messias?

  Är det av snällhet Jesus dog på korset och utstod de värsta påhopp någon kan utstå?

  Är Gud snäll? Ja. Men ett bättre ord kanske vore helig, världens och universums skapare!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.