The American Dream, Jesu namn provocerar människor. Läs artikel

 

Jesu namn har blivit ett fult ord i Politiskt Korrekta

America

Från Websidan The American Dream har jag hämtat följande på Svenska och den understrukna texten blir på engelska, du kan läsa den engelska versionen HÄR:

http://endoftheamericandream.com/archives/the-name-of-jesus-has-become-a-dirty-word-in-politically-correct-america

/

 Av Michael Snyder, den 25 juli, 2013

 

 Censurerat   

 

 

 I USA idag är det få ord/namn som provocerar så mycket som Jesu namn.

Det håller på att förbjudas från examen ceremonier och kaplaner över hela Amerika är förbjudna från att använda hans namn i sina böner, och många skolledare över hela landet har blivit helt fanatiska om att eliminera varje spår av kristet uttryck från sina skolor. En grundskola i North Carolina gav order till även en liten sex-årig flicka att ta bort ordet “Gud” från en dikt som hon hade skrivit att hedra hennes förfäder. Politisk korrekthet sprider sig som en cancer i detta land, och vår “religionsfrihet” är snabbt på väg att förvandlas till en garanti för “frihet från religion” för dem som hatar den kristna tron.

Utan tvekan, det finns ett krig mot den kristna tron i Amerika idag. Det utkämpas i klassrum, rättssalar och kyrkor över hela nationen.

Följande är ett utdrag från ett tal som Rand Paul gav tidigare i år …

Det är ett krig mot kristendomen, inte bara från liberala eliter här hemma, utan i hela världen.

Och din regering, eller rättare, du, den skattskyldige, finansierar det.

Bevis för att detta krig mot kristendomen är överallt dessa dagar.Följande är bara några exempel …

-En grundskola i North Carolina besstämde att en liten sex-årig flickaatt ta bort ordet “Gud” från en dikt som hon skrev för att hedra hennes två farfäder som hade tjänstgjort i Vietnamkriget.

-Den Ohio Statehouse förbjöd kristna pastorer från att använda namnet Jesus när de öppnar upp de dagliga sessioner med bön.

-Användningen av Jesu namn blev också förbjudet i alla böner i öppna möten North Carolina State-huset.

-Förra året fastslog en federal appellationsdomstol som böner före provisionskostnader möten i Forsyth County, North Carolina som inkluderade namnet Jesus var grundlagsstridig.

-Tidigare i år, en Florida Atlantic University student som vägrade att stampa på Jesu namn förbjöds från klassen .

-En student vid Sonoma State University beordrades att ta av ett kors som hon var bar för att någon ” skulle bli förolämpad “.

-En lärare i New Jersey fick sparken för att ge sin egen bibel till en elev som inte ägde någon.

-En utomhus predikant i Illinois nyligen hotades med arrestering för ” skrämma folk “med evangeliets budskap.

-En high school track laget diskvalificerades tidigare i år eftersom en av löparna ” gjorde en gest att tacka Gud “när han hade passerat mållinjen.

Frivilligorganisation kaplaner för Charlotte-Mecklenburg polisavdelningen har förbjudits från att använda namnet Jesus i sina offentliga böner. Tyvärr är detta inte en isolerad händelse.Präster över hela landet  kommer nu att förbjudas från att använda namnet Jesus.

.

Kommer Amerika kunna stå om vi fortsätter att försöka driva varje tillstymmelse av den kristna tron ur det offentliga livet?

Vad tycker du?

Jag är säker på att en hel del människor där ute har några mycket starka åsikter om allt detta. Tveka inte att skriva en kommentar med dina tankar nedan … ( säger Författaren M Snyder)     /Maria

Truth

 

-Under de senaste månaderna har våghalsige Nik Wallenda gick en lina över Niagarafallen och har gått på lina över Grand Canyon, och ändå båda gånger de traditionella medierna har gått ur vägen för att hålla Jesu namn av nyhetsrapporter …

Trots Nik Wallenda s frekventa omnämnanden av Gud Fadern och Jesus under hans high-wire korsning av Niagara Falls fredag kväll, en ABC News blogg dokumenterar nästan varje ögonblick av prestation nämner inte hans verbala tack till Skaparen.

Wallenda, 33, den stora sonsonen av legendariska lindansare Karl Wallenda, gick över Niagarafallen på en hög tråd, som hundratals tittade på på TV vid ett block party i hans Florida hemstad Sarasota, Florida, och miljontals andra stämda för ABC TV-täckning.

Wallenda var utrustad med en mikrofon under sin spänning-fyllda, 25 minuter flanera på 200 meter högt, och han kunde höras prisa Gud många gånger som han promenerade längden på fyra fotbollsplaner från New York till Kanada.

En nyligen släppt 140 sidor lång rapport med titeln “Kartläggning av religiösa fientlighet i Amerika “ingår vissa fler exempel på hur kristendomen är att systematiskt förtryckas i Amerika idag …

 • En federal domare hotade “fängslande” till en high school valedictorian såvida hon tog bort referenser till Jesus från hennes examen tal.
 • Stadens tjänstemän förbjöd pensionärer från att be över sina måltider, lyssna på religiösa budskap eller sjunga gospel sånger vid en senior verksamhet-center.
 • En offentlig skola tjänsteman hindrade en elev från att dela ut flygblad bjuder hennes klasskamrater till en händelse på hennes kyrka.
 • En offentlig universitetets lag skolan förbjöd en kristen organisation, eftersom den krävde sina officerare att ansluta sig till ett uttalande av tro att universitetet inte höll med.
 • Det amerikanska justitiedepartementet hävdade i Högsta domstolen att den federala regeringen kan berätta kyrkor och synagogor som pastorer och rabbiner kan anställa och avskeda.
 • Det amerikanska Department of Veterans Affairs förbjudit omnämnandet av Gud från Veterans ‘begravningar, tvingande önskemål den avlidnes familj.
 • En federal domare ansåg att böner inför en statlig representanthuset skulle kunna vara till Allah men inte Jesus.

Börjar du få bilden?

Och en av de största slagfälten för religionsfrihet i Amerika just nu är den amerikanska militären.

Just nu, finns det några mycket starka krafter som försöker utrota alla uttryck för den kristna tron från den amerikanska militären. Det har blivit så dålig att en 23 år flygvapnet veteran nyligen beordrades att ta bort sin bibel från sitt skrivbord , och flygvapnet kom nyligen ut och meddelade att tjänsten endast medlemmar har rätt att prata om sin tro, om det ” inte gör andra obekväma “.

Den amerikanska militären är en mycket annorlunda institution än det en gång var. Idag, regler politisk korrekthet den amerikanska militären.

Om du tvivlar på detta, bara kolla in det här exemplet …

Överstelöjtnant Kenneth Reyes är en kristen präst närvarande tjänstgör i US Air Force. Han är stationerad vid Joint Base Elmendorf-Richardson i Alaska. Som en ordinerad präst vars uppgifter är att ge religiös undervisning och andlig vägledning, han har en sida på basen hemsida som heter “kaplan Corner.”

Reyes skrev nyligen en essä med titeln, “Inga ateister i Foxholes:. Kaplaner gav alla i andra världskriget” Detta vanligt talesätt tillskrivs en katolsk präst i andra världskriget, blev känd när president Dwight D. Eisenhower sade under ett 1954 tal: “Jag är glad att våra veteraner sponsra en rörelse för att öka vår medvetenhet om Gud i vårt dagliga liv. I strid, lärde de en stor sanning att det inte finns några ateister i Foxholes. “

Den militära religionsfrihet Foundation var helt upprörda när de fick höra om det här. De krävde att befälhavaren på basen, överste Brian Duffy, göra något åt det “anti-sekulära diatribe” att Reyes hade författat.

I gamla dagar, skulle en bas befälhavare har haft ett bra skratt och sedan skulle ha sagt att MRFF var att hålla sina klagomål, men de gamla dagarna är borta.

Dessa dagar, bas befälhavare hukar subserviently innan politiskt korrekta organisationer som MRFF. Bara kolla  vad som hände sedan …

Ändå bara fem timmar efter MRFF klagomål, var uppsatsen bort från webbplatsen. Duffy har ymnigt ursäkt att MRFF för att inte stoppa denna religiösa ledare från att dela religiösa tankar.

Men detta svar-som återigen tycks vara en kränkning av Reyes s första tillägget rättigheter-är otillräcklig för MRFF. De sa, “Tro baserade hat, är hatar alla lika,” och, “Lt Col Reyes måste lämpligt straffas . “(min kursivering).

Och  tack vare MRFF , har speciella utgåva Biblar för tjänsten medlemmar har förbjudits från att säljas på militärbaser …

Buga för ett klagomål från en religiös vakthund grupp, kommer Pentagon inte längre ge sitt medgivande till en förläggare för att använda de officiella symbolerna för militära tjänster på en rad av biblar säljs på bas börser.

Gruppen hävdade segern, men en sammanslutning av före detta militära kaplaner kräver att kongressen välter försvarsdepartementets beslut.

De biblar, märkesvaror för varje fyra tjänster som “Soldatens Bibel,” “The Sailor bibel” och så vidare, är publicerade av LifeWay Christian Resources Holman Bibeln Publishers, ett dotterbolag till Southern Baptist Bible konventionen, sade Chris Rodda, den senior forskningsledare för militära religionsfrihet Foundation.

Den MRFF är en mycket smygande organisation. Det leds av en man vid namn Mikey Weinstein. Han har kallat kristna “mänskliga monster “och” fiender till USA: s konstitution “.Weinstein är övertygad om att sprida evangeliet om Jesus Kristus medan i det militära är ” uppvigling och förräderi “och bör bestraffas som sådan.

Man skulle kunna tro att folk  som gillar Weinstein skulle avfärdas som galningar, men tyvärr under Obama-administrationen att han har förts in som särskild rådgivare till Pentagon.

Vilken  galen värld som vi lever i.

Samtidigt har Barack Obama själv varit helt tyst som en helt oskyldig amerikansk medborgare torteras i ett iranskt fängelse.Om detta fånge var en liberal aktivist, skulle Obama att flytta himmel och jord för att få honom släppt. Men eftersom  han är en kristen , har vi inte hört en peep av Obama, och många kristna ledare vill ha en förklaring …

En av landets mest framstående evangelikala ledare vill veta varför president Obama har tigit som Iran torterar en amerikansk pastor som hölls fången i en av den islamiska republikens mest ökända fängelser.

Franklin Graham, presidenten av Billy Graham Evangelistic Association och samarit handväska, berättade Fox News fängslandet och tortyren av Pastor Saeed Abedini är ett flagrant exempel på “religiös intolerans.”

“Många i det internationella samfundet uttrycker upprördhet över denna flagranta exempel på religiös intolerans,” sade Graham. “Jag ber att vår regering gör detsamma och efterfrågan som pastor Saeed Abedini släppas och tillåtas återvända hem till sin fru och familj i USA.”

Vi är snabbt på väg mot en tid då Jesu efterföljare kommer att behandlas som andra klassens medborgare i Amerika. Följande är några andra exempel på denna trend …

 • En Krigsspel scenario vid Fort Leavenworth som identifierade kristna grupper och evangeliska grupper som är potentiella hot;
 • A 2009 Dept of Homeland Security  promemoria som identifierade framtida hot mot den nationella säkerheten kommer från evangelikaler och pro-life grupper;
 • En West Point studie som släpptes av den amerikanska militären Academy kampen mot terrorism Center som länkade pro-lifers till terrorism;
 • Evangeliska ledare Franklin Graham  var objudna från Pentagons National Day of Prayer tjänst på grund av hans kommentarer om islam;
 • Kristna böner förbjöds  vid begravningsgudstjänsten för veteraner i Houston National Cemetery;
 • Biblar förbjöds  vid Walter Reed Army Medical Center – ett beslut som senare upphävdes;
 • Kristna kors och  ett torn avlägsnades från ett kapell i Afghanistan eftersom militären sade ikonerna föraktas andra religioner

För mycket mer på allt detta, se min tidigare artikel ” över hela Amerika Evangeliska kristna att stämplas som extremister och hatgrupper “.

Detta är inte vad Amerika är tänkt att handla om.

Hur snabbt vi har vänt ryggen på värdena våra grundare.

I en nyligen publicerad artikel,  Lt Gen Jerry Boykin försökte påminna oss om hur långt vi har glidit från vad våra grundare avsett …

Det är en bra sak som George Washington är död och militärhistoria effektivt förvisad från våra campus. Annars kan vi minnas den allmänna ordning Washington utfärdade på att ta kommandot över den hårt ansatta Kontinental armé-och i Boston, inte mindre. Den allmänna “kräver och förväntar sig av alla officerare och soldater en punktlig närvaro vid gudstjänster, för att bönfalla välsignelsen av himmelen på medel som används för vår säkerhet och försvar.” På samma sätt, varje biträdande professor i regeringen hoppas uppnå besittningsrätt kommer sannolikt skumma igenom vissa delar av den första presidenten avsked tilltalar, som lyder: “. Av alla dispositioner och vanor som leder till politiskt välstånd, religion och moral är oumbärliga stöd”

 

/Maria  2013

2 thoughts on “The American Dream, Jesu namn provocerar människor. Läs artikel

 1. Du skriver Klarspråk. Så är det och det är inte långt borta nu till de förföljelser i de moderna länderna som vi trott o förstått ska komma.
  Vi backar ju inte heller, inte en millimeter från sanningen, som är JESUS och vårt liv. Amen.
  Gud är god och han känner de sina. Underbara frälsningen är vår och ingen kan ta den ifrån oss. Halleluja.
  /Maria

 2. Man kan se förföljelse som en prövning från Gud. Den som backar när otroende förbjuder kristen tro i offentligheten säljer sin arvedel, ungefär som Esau för ett mål mat. Humanisterna tror att de kan forma hela världen i sin avbild och kommer inte att backa en cm förrän de fått bort Jesus ur samhället.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.