Radikala sanningar / Indianer. Etnisk rensning

 

”Vi stal indianernas land, vi höll de svarta som våra slavar. (James Silverstein)

Indianerna

Av Thorbjörn Johansen EAEC 15 januari 2012

Ett begrepp som etablerades under krigen på Balkan på 1990-talet är etnisk rensning, vilket i princip betyder att en folkgrupp fördrivs från sina hem för att de tillhör just den folkgrupp som av förövarna inte anses som önskvärda. Begreppet är närbesläktat med folkmord och åtminstone en del anser att det bara är ett annat ord för folkmord. Den behandling som det judisktstyrda USA utsatte indianerna för på 1800-talet kan mycket väl kallas etnisk rensning då hundratusentals indianer fördrevs från sina ursprungliga boplatser och förvisades till reservat med usla levnadsvillkor. Många andra mördades i massakrer och ursprungsbefolkningen decimerades under ett sekel med åtminstone 80 procent. Idag finns det ca 1 000 500 indianer i USA trots förföljelsen av dem.

Så vad skulle den tjäna till?

Jo. Den skulle göra de amerikanska bankjudarna rikare. Genom att låta den amerikanska regeringen utrota ursprungsbefolkningen, lura till sig all mark och sätta de överlevande indianerna i allt mindre och mindre reservat kunde bankerna göra sig stora vinster. Det var bara för inkräktarna att skaffa sig ett papper som sade att de var berättigade till, till exempel 127 acres, så kunde de räkna med att ha regeringen och militären i ryggen när de stal denna jordbit från indianerna.

Så här sade shoshonehövdingen Washakie om detta:

Den vite mannen, som äger detta jättelika land från hav till hav, som strövar över det för nöjes skull och bosätter sig var han vill, kan inte känna till den vånda vi känner på denna lilla jordbit, att varje fot av vad ni kallar Amerika inte för så länge sedan tillhörde den röde mannen. Den Stora anden gav den till oss.”

Chief Washakie var av shoshonestammen som fanns vid Snake River, Idaho, men även i en rad stater alltifrån Californien till Wyoming. Han talar här om den Store anden, Manitou. Att många indianer var schamaner förnekas inte. Men få var de som fick höra det SANNA budskapet om Kristus som kommit för att frälsa världen. Avfallna präster och katoliker var bland det ogräs som frodades i Vilda Västern.

*
HITLER BEUNDRADE INDIANERNAS FIENDER

Hitler beundrade de koncentrationsläger boerna i Sydafrika hystes i och likaså de läger de vita använde för indianernas utrotande i Vilda Västern; prisade ofta inför den inre cirkeln effektiviteten i USA ifråga om Amerikas utrotning av indianer – genom svält och ojämna maktsfärer – och det faktum att indianerna inte kunde tämjas genom fångenskap.

LÄS HELA ARTIKELN HÄR:

http://www.eaec-se.org/articles/Johansen/indianerna.htm

/Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.