Radikala Sanningar/Vad säger Jesus?

Jesus sade många sanningar och därför var han ju inte populär. Han säger fortfarande många sanningar men alla lyssnar inte till hans ord. Han säger såhär i Matt 5:17 angående LAGEN:

“Tro bara inte att jag kommit för att upphäva Moses lag och det profeterna sagt. Nej, jag har kommit för att uppfylla dem och för att de ska förverkligas. Jag försäkrar er:

 Varje ord i lagen skall gälla så länge jorden består och tils dess syfte är uppnått. Den som bryter ett enda bud, och lär andra att göra likadant, kommer att vara den minste i himmelriket. Men de som håller Guds lagar och lär andra göra det kommer att bli stora i himmelriket. Men jag varnar er. Om ni inte har mer att komma med än fariséerna och de judiska ledarna, så kommer ni alls inte in i himmelriket.”

Något att tänka på, eller hur?

 Genom hela Israels historia har Guds lagar missförståtts och förvridits. Jesus talar om ett nytt sätt att förstå lagen och dess ursprungliga syfte. Han var inte emot lagen men han var emot missbruk och överdrifter som lagen hade utsatts för.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.