Radikala sanningar/GUDS KÄRLEK

  irchgr14.gif

Herren är god och barmhärtig. Nedan skall du få läsa om Herrens godhet, hur han fördriver fruktan och hur den helige Ande hjälper oss:

*Den helige Ande fördriver all vår fruktan – fruktan för att falla, fruktan från att bli avskuren från Gud, fruktan för att mista Andens närvaro – genom att ingjuta i oss sin glädje. Precis som David ska vi gå jublande fram, därför att Gud har gett oss sin försäkran om att vi ska segra.

Ändå är det få kristna som äger denna oerhörda glädje. Många i kyrkan går omkring som om de sörjde och aldrig hade upplevt någon frid eller glädje trots Kristi närvaro i sina liv. De ser det mer som om de befann sig under Guds vrede än under hans beskyddande vingar. De uppfattar honom som en hård slavdrivare som alltid är redo att piska dem. Deras liv fylls av FRUKTAN, SKULD och FÖRTVIVLAN. De är olyckliga, utan hopp och mer döda än levande.

I Guds ögon äre inte synden själva problemet, utan TILLITEN. Jesus löste vårt problem en gång för alla på Golgata. Han ligger inte ständigt på oss och anmärker:

-Vad har du gjort den här gången? Nu har du gått för långt. Den här gången gick du över gränsen.

Nej, aldrig. Vår Herres attityd mot oss är raka motsatsen. Hans Ande manar oss ständigt och påminner oss om Faderns kärlek, även mitt i misslyckandet. Det verkliga problemet är vår brist på tro på Guds förbundslöften.(!)

Vi vägrar att ta emot hans ovillkorliga kärlek, obegränsade förlåtelse och fria försoning. Vi vill inte tro att han förlåter och återupprättar oss endast på  grund av sin kärlek till oss. I stället fokuserar vi helt på vår synd och förlorar siktet på det som Gud mest av allt önskar för oss. Bibeln säger mycket tydligt:

UTAN TRO KAN INGEN FINNA NÅD HOS HONOM: TY DEN SOM VILL NALKAS GUD MÅSTE TRO ATT HAN FINNS OCH ATT HAN LÖNAR DEN SOM SÖKER HONOM. (Hebr 11:6)

Den här versen säger allt. Vår Gud belönar oss och är så angelägen om att överösa oss med kärlek och barmhärtighet att han välsignar oss långt i förväg. Det är nästan som om han vore för otålig på att vänta på våra bekännelser och böner. Så han skyndar sig att välsigna oss redan innan det är dag. Så mycket älskar han oss.

Gud längtar efter att vi ska förstå detta. Han är en Gud som ser allt. Han vet när våra hjärtan kommer att be om förlåtelse och när vi kommer att vända oss till honom. Men han kan inte bärga sig tills den stunden kommer. Så han säger:

-Jag ska ge mitt barn välsignelser av godhet i förväg. Jag ska försäkra mitt barn om att hon inte kommer att bli dömd eftersom jag redan har förlåtit henne genom min Sons renande blod.

David är  ett bra exempel på en person som blev välsignad med Guds godhet trots att han gick förlångt. Du känner nog till historien. (LÄS om David i Samuelsboken i bibeln). Han föll för frestelsen att begå äktenskapsbrott. Han ljög för att dölja sin synd. När inte det hjälpte begick han mord.   …….

David blev förlåten och upprättad av Herren, även om han sedan blev allvarligt tuktad av Herren. Herren sade då han sände profeten Nathan för att konfrontera David: *Jag vill att du talar om för David hur ond hans synd är i mina ögon, sa Herren. Och som ett  resultat av hans orättfärdighet kommer svärdet att hemsöka hans ätt i all framtid. Det utomäktenskapliga barnet som Batseba väntar ska dö. Och Davids fruar ska bli skändade inför hela Israel. Men säg till honom att jag har utplånat all hans synd. Han står inte längre under domen. Jag ska inte döda honom. Gör klart för honom att han är fullt förlåten.*

När Gud sa detta till Nathan levde David fortfarande i förnekelse av sin synd. Han hade inte ens BEKÄNT den ännu. Ser vad som händer? Gud förlät honom INNAN han hade konfronterats med sin synd, INNAN han yttrade en enda bön.

Du förstår att Gud vet allt. Han kände Davids hjärta. Han visste att när Nathan konfronterade honom skulle han utbrista: -Åh, Herre, jag har syndat förfärligt! Jag är ledsen för vad jag gjort. Jag har burit på den här skulden i ett helt år och jag kan inte hantera det längre. Tack gode Gud att det nu har blivit fört ut i ljuset!

Gud visste att David skulle bli förkrossad över sin synd. Han visste att han i hjärtat inte var en vanemässig äktenskapsbrytare och mördare.

PÅ SAMMA SÄTT KÄNNER GUD DITT HJÄRTA. Han vet att du inte planerar attt synda, att planera att göra ont. Nej, bara FÖRHÄRDADE hjärtan handlar på det sättet. FÖRKROSSADE och ÅNGERFULLA kristna planerar inte att synda. De blir överraskade och överrumplade av sina begär.

Kära kristna vän: Gud har räknat dina tårar innan du ens hunnit fälla dem. Han har förlåtit dig redan vid första stynget at samvetskval och sorg. Han utplånade din synd bara sekunder efter det att du begick den, när smärtan stack i hjärtat på dig, och du ropade: Å, Gud, jag hatar och föráktar det här. Jag är ledsen att jag bedrövade dig. Gud vet att du inte vill fortsätta att synda. Han ser den minsta antydan till ånger i ditt hjärta så fort den dyker upp.

Herren säger: Jag känner ditt hjärta och jag ser din förkrosselse.

Därför säger Gud också: Jag ska få dig att gå på mina vägar. Jag ska lägga ner min fruktan i ditt hjärta. Jag vet att du inte kan göra det på egen hand, men var inte orolig. Jag ska göra det för dig, med ditt SAMARBETE. Detta verk kan bara åstadkommas genom TRON på det som redan har fullbordats genom KORSET. Allt jag begär är att du LITAR på mina LÖFTEN till dig. Jag har redan gjort jobbet. DIN UPPGIFT är att TA EMOT det i TRO. DET ÄR MITT EVIGA FÖRBUND.

                               ************

Denna långa text är hämtad ur David Wilkerson´s bok Nya Förbundets insikt. LÄS DEN och få hjälp med fruktan, och lär känna GUDS KÄRLEK.

                               ************

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.