Radikala sanningar/Ateistens dilemma. Omvänd dig.

 

Lite tankar kommer här. Och: varje dag är frälsningens dag!

Hans ord är tydligt och klart:

När man lärt känna Jesus får man efterhand förstå HANS tydliga ord. Det kanske tar ett tag innan man förstår honom och hans kallelse på ens liv, men hans Ord är TYDLIGA och KLARA, hur kan man missa dem? Jo man kan missa tydligheten om man inte bestämmer sig för att förstå dem.

Det är dags, nu mer än någonsin, att ta hans ord på största allvar! Varje dag är fortfarande den dag då man bör vända om och ta till sig vem Jesus är, söka honom och finna honom. Om du inte tror att Jesus finns, så sök honom, för: han finns. Skryter du med att du minsann är en ateist, så kan du /alla besökare här på sidan/läsa här om en ateists dilemma!

——

**Ateistens dilemma**

I en tidning läste jag en insändare, skriven av en ateist. Han skrev att det är inte de troende som är förföljda, utan vi ateister. Och det är nog så, att ateister känner sig förföljda av dem som tror på Bibeln. Om du som läser detta är ateist, så vet jag åtminstone en som förföljer dig och vill ha tag i dig. Men du behöver inte vara rädd för honom, för han vill dig bara väl.

I insändaren stod det: “Jag hade aldrig vågat drömma om att det skulle vara så fruktansvärt svårt att vara ateist.” Och det stämmer nog, för de ogudaktiga får ingen frid, säger Herren. Jesaja 48:22. Och det blir bara värre och värre, allt efter som Bibelns profetior går i uppfyllelse. Snart blir det ett rent helvete att vara ateist.

Men om du tänker efter, så är det ju inte nödvändigt att vara ateist. Det bästa alternativet jag kan föreslå, är att du vänder om och talar med honom som förföljer dig. Säg till honom precis som det är. “Jag känner mig förföljd av dem som tror på Bibeln, och det har blivit så fruktansvärt svårt för mig att vara ateist, så jag står inte ut med det längre. Så det är väl inte annat att göra än att du får väl ta hand om mig då, Jesus. Det står ju i Bibeln att du ger evigt liv åt dem som tror på dig, och det måste väl i alla fall vara bättre än att vara ateist.”

Du undrar kanske hurdan Jesus är och hur han ser ut. Han är sådan så att om du möter honom, så kan du aldrig mer bli som du var innan. Du förändras antingen till det bättre eller till det sämre, beroende på ditt eget ställningstagande. Luk. 2:34. Rom. 9:33. 2 Kor. 5:17. Gal. 6:15.

Jag har inte själv sett Jesus. Men om du möter en person, vilkens ansikte strålar som solen när den skiner med sin fulla kraft, då är det säkert Jesus. Upp. 1:14-16.

Många som inte vill tro på Gud och förnekar att han finns, de är ändå arga på Gud och vill ha honom som syndabock till att skylla allt elände på, som de själva och djävulen har ställt till med.

Du kanske också är arg på Gud. Säg i så fall ditt hjärtas mening direkt till honom, istället för att låta din vrede gå ut över hans vänner. “Kom, låt oss gå till rätta med varandra,” säger Herren i Jesaja 1:18. Och skulle det vara så att han hittar något fel på dig, eller om du är skyldig honom något, så har han lovat och sagt att om dina synder är blodröda, så kan de bli snövita, och om de är röda som scharlakan, så kan de bli som vit ull. /Allan Svensson/http://www.algonet.se/~allan-sv/SIDA8.HTM#Ateistens

—–

*Ty var och en som åkallar HERRENS namn, han skall varda frälst.* Rom 10:13

Tron är en levande och dristig förtröstan på Guds nåd, så viss att man tusen gånger kunde dö för den. Och en sådan förtröstan och visshet om Guds nåd gör människan glad, frimodig och oförskräckt inför Gud och allt skapat: detta är den helige Andes verk i tron.   ………….Villig till tjänande. /Maria

 

2 thoughts on “Radikala sanningar/Ateistens dilemma. Omvänd dig.

 1. Kan bara hålla med dig i din kommentar.
  Kristen tro är en tro på Gud och han nåd hans under och mirakel, kärlek och rättfärdighet.
  Där har inte humanismen eller ateismen ngn plats, annat än att bli omvänd från dylikt.
  Brist på tro har väldigt många och de går fel vägar. Gud är stor och mäktig men människor förminskar honom och hånar honom.
  Jesus är HERRE!
  /Maria

 2. (Några tankar om humanism och ateism)

  Ateisten ligger närmare Gud än humanisten, skulle jag tro. Ateisten förnekar Gud, men tror inte heller på människans gudomlighet och människans dröm om hur hon ska etablera frihet och alla människors lika värde på egen hand, som humanisterna gör. Om nu flertalet av människorna tror på människors lika värde och tom har etablerat världsorganisationer för att göra det till verklighet, varför händer inget? “människan är god och måste tro på sig själv”, säger humanisten. Varför händer inget?

  Ateisten tror på vetenskapen och siffrorna och kan tänka sig att kristen etik går an, vad är alternativet? Filosofin?

  Det verkar mycket svårare att debattera med en humanist, efter som humanismen är/ger uttryck för tro – tron på människan, vad som än händer.

  Ateismen är ingen tro. Det är bristen på tro på Gud. Humanismen är en tro på att människan kan göra det som bara Gud kan.

  Kristen tro är en tro på att Gud kan göra det som bara Gud kan göra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.