Psaltaren /sorg och klagan

dsc00085.JPG

Läser du mycket i Psaltaren? Jag kan rekommendera dig att läsa i Psaltaren och dess psalmer på grund av att man känner igen sig själv och sina egna situationer väl. Alla möter vi precis som psalmförfattarna, sorger i livet.

Vi reagerar ofta som de gjorde också. Vi kan läsa och förstå att hoppet och förtröstan på Gud inte lämnar dessa människor, och att Guds närvaro är tydlig för dem.

Psalmerna uttrycker precis det som människorna har i sina hjärtan, och de som skriver är väldigt öppenhjärtiga om fruktan och lidande. Det är så talande om hur människor då och hur människor nu har likadana problem, och kan känna sig övergivna för ett tag.

Människorna i psalmerna säger allt till Gud, de litar på att han hör, och de utgjuter sina hjärtan till Herren.  Eftersom de ser och vet att det finns en stor Gud så vet de att de kan komma till honom med allt. Precis såsom vi bör göra.

Många av de mörkaste psalmerna slutar i ljus, och det är ju precis så som Gud hjälper oss, han visar oss ljus över våra problem och löser dem på ena eller andra sättet.

Men det stora problemet i vår tid är att vi kommit så långt från Gud, så långt att det är svårt att förstå att han finns. Det är detta som är huvudproblemet, inte Gud själv, han är inget problem, utan han är PROBLEMLÖSAREN.

Vi måste lita på att det finns en stor och mäktig Gud och lära känna honom för att få del av den hjälp  han vill ge. Konstigare är det inte. Men i vår tid så vill vi inte förstå hur  Gud vill hjälpa!

Vi kan komma med allt och alla problem till Gud. Han har lovat att hjälpa oss på alla våra vägar!!

Läs gärna: Ps 3, 6, 13, 31, 37, 64, 77, 102, 121, 142.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.