Psaltaren i Bibeln /Ropa och tacka

 dsc00021.jpg

Psaltaren kan man läsa vid alla tillfällen. Där finns alltid en psalm att läsa då man behöver tröst eller uppmuntran eller inte vet alls vad man ska säga eller göra.

Därför tar jag med psalm 28, där står om att ropa till Gud. Det är många som skulle vilja ropa till Gud, om de visste att han finns. Det är många som faktiskt ropar till Gud, bara för att de VET att han finns.

“Jag ber dig om hjälp, Herre, för du är min trygghets klippa. Om du vägrar att svara mig, så kan jag lika gärna ge upp och dö. Herre, jag lyfter mina händer mot himlen och ropar till dig om hjälp. Lyssna Herre!”

Vad ligger det i denna bönen:  Jo, stark längtan att Gud skall höra bön, svara  på bön och göra allt bra. Jag har själv så många gånger ropat och ropat, i tårar, i förtvivlan och ångest.  OCH: han har svarat!

Kanske han inte alltid svarat så som JAG ville, men dock svarar han då vi ropar och tror.

Då kan en glädjerop låta så här: (Ps 28:6)

“Prisa Heren, för han har lyssnat till mitt rop på hjälp! han har gett mig ny kraft, och han skyddar mig för varje fara. Jag litade på honom och han hjälpte mig. Glädjen bubblar nu i mitt hjärta, och jag brister ut i lovsånger till honom.”

Detta vill jag säga: att komma till Herren i alla livets omständigheter är vad varje människa bör göra. Han är stor och mäktig att göra under. Alltid.

*Då skall du inse att jag är Herre. De som hoppas på mig blir inte besvikna.”  /Jes 49:23

2 thoughts on “Psaltaren i Bibeln /Ropa och tacka

  1. hej Bjarne. Tack för ditt besök, du är så välkommen tillbaka. Att ropa och tacka till Gud, det är gott. Att se kanal10 det är en upplevelse. Som gör gott.
    Hälsn f Maria

  2. Nu har jag tittat in på din sida. Mycket att läsa fanns det. Lite nyfiken på Arken, ska nog titta till det vid tillfälle. Hälsningar Bjarne.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.