Påven drar sig snart tillbaka? /Händelser under 2014

Repent

Rom. Påven Franciskus har för första gången tagit upp frågan om när hans tid på påvestolen kan vara över. Under en flygresa hem till Vatikanen från Sydkorea svarade han på en fråga om den stora popularitet han åtnjuter.

– Jag försöker tänka på mina synder, mina misstag och inte bli högmodig. Jag vet ju att det bara varar en kort tid. Två eller tre år och sedan avfärd till Fadershuset, sade 77-åringen muntert.

Påven nämnde också möjligheten att han drar sig tillbaka medan han ännu är livet, liksom företrädaren Benedictus, om han känner att han inte längre kan uppfylla sina plikter. Det är något som var otänkbart för 60 år sedan, men nu är en möjlighet.

– Benedictus öppnade en dörr, säger han.

*

Och VEM? kommer att “efterträda”? Det är en fråga vi måste fundera över. Antikrist står för dörren!

*
*

Under dessa 8 månader under 2014 har det hänt så många olika hemska slags händelser, och det ligger i tiden när man tänker på olika slags katastrofer. Vulkanutbrott och jordbävningar har ökat i antal, det finns statistik på det.

http://www.gp.se/nyheter/varlden/1.2463811-island-evakuerar-av-oro-for-vulkan

På Island har man börjar evakuera boende norr om glaciären Vatnajökul sedan en vulkan visat tecken på att vakna till liv. Det är vulkanen Bárdarbunga som haft 1400 jordskalv sedan i lördags. 

Nu återstår att se vad som sker, måste man påpeka hur farlig askan från vulkaner är? Kanske inte men jag gör det nu så kan ni undersöka fakta./Maria

*

http://www.dn.se/nyheter/varlden/sprickor-i-karnreaktorer/

Två belgiska kärnreaktorer kan komma att stängas permanent, rapporterar belgisk TV.

Den belgiska kärnkraftsmyndigheten beordrade 2012 att reaktorerna Tihange 2 och Doel 3 skulle stängas efter att sprickor upptäcks i reaktorernas inre. Reaktorerna startades igen i maj 2013 men stängdes igen mars i år för fler tester.

-Det vore kanske klokt att stänga, ja /Maria

*

Polisen stoppar journalister i Ferguson
http://www.dn.se/nyheter/varlden/polisen-stoppar-journalister-i-ferguson/

Ett av många tecken på att kravallerna i Ferguson är extraordinära är sättet på vilket polisen behandlat journalister på plats.

*

name-graphics-maria-545505

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.