Påsk? …sommarsolståndet…hedniska kultdagar

 

Vad är påsk för en högtid?

Påsk/passover är/var en judisk högtid som hålls för att minnas uttåget ur Egypten. Det firas i sju dagar och äts lamm, bittra kryddor och osyrat bröd. Notera att Jesus kom tilll Jerusalem under den judiska påsken och kallar sig själv/kallas av Johannes döparen för lammet som ska slaktas; Guds Lamm.

http://www.myjewishlearning.com/hot_topics/ht/passover-2011.shtml


http://www.when-is.com/passover.asp

Easter/Ishtar (vår påsk) är en hednisk högtid som hålls första fullmånen efter vårsolståndet (spring equinox). Högtiden tillägnas fertilitetsgudinnor och rituella mord är/var traditionella.

http://www.almanac.com/content/first-day-seasons

http://en.wikipedia.org/wiki/Equinox

Vinter och vår och sommarsolståndet är gamla hedniska högtidsdagar. Vi firar  jul, påsk och midsommar i anslutning till solståndet. Inga av högtiderna är  speciellt kristna, från början. De har lagts (av kyrkan) under gamla hedniska  kultdagar.
Notera att Libyenkriget startade den 19/3 på kvällen, precis en dag innan vårsolståndet (20/3, kl 23.21) och att missilbeskjutningarna mot  Tripoli startade den 20/3(vårsolståndet/Mohammeds födelsedag).

http://www.seiyaku.com/customs/easter.html Ishtar/

Easter:

 http://www.retakingamerica.com/easter_and_ishtar.html

 (Var kommer påskharen in i bilden?)

http://www.thinknot.net/easter.htm

Reutersartikel 19/3:

http://articles.cnn.com/2011-03-19/world/libya.civil.war_1_misrata-missiles-fighter-jets?_s=PM:WORLD

 Missilattacker 20/3:
http://warnewsupdates.blogspot.com/2011/03/libya-war-news-updates-march-20-2011.html


/Janne

/Mycket intressant tycker jag. Jag hoppas man läser ovanstående och ser på länkarna som säger otroligt mycket.  JA det är förvillande kombinationer som jag hoppas man ser det, och nu kan man ju undra om man bara ska acceptera vad man säger åt oss att olika ”högtider” är för något. /Maria

6 thoughts on “Påsk? …sommarsolståndet…hedniska kultdagar

 1. Hej Jo det är väl underligt kan man säga att det finns två eller flera typer av religiös konversation. Nr 1 är ju den som gäller och alltid skall gälla.

  Den form vi har nu ang tro eller icke tro är avguderi och annat sådant som inte Gud vill att vi närmar oss. Se på New age. Ja frälsningen är sannerligen ett verk av Gud, vad skulle det annars vara? GUDS VILJA skall styra människan, inget annant, anser jag.
  Inte sett länken du ger men det skall jag göra. The story of the church- det låter oroväckande på ett sätt- för man vet vad man kommer att få se. /Maria

 2. (Två typer av religiös konversion)

  Är det inte fascinerande?

  1 människor blev frälsta av Den Helige Ande och fick ett nytt sinne (i Apostlagärningarna)

  2 människor fick en ny statsreligion och nya namn på gudar och festivaler

  1 Frälsningen ett verk av Gud
  2 Statsreligionen (imperiet) ett verk av människor som organiserar folkmassor

  1 Konversion genom Anden; Guds vilja
  2 ”Conversion by the sword”

  THE STORY OF THE CHURCH:
  http://www.ritchies.net/p3wk6.htm

 3. Det är verkligen ett mysterium det här med helgerna som vi förväntas fira. Vad säger Gud?
  Jag skall snarast se filmerna du visar på.
  Jesus finns i våra hjärtan, han har frälst oss!
  /Maria

 4. Tre länkar till Påskinlägget. Du kan lägga dem under länken om Equinox!

  Är påsk enbart en kristen högtid?
  http://www.thinknot.net/easter.htm

  Påsksymboler:
  http://www.seiyaku.com/customs/easter.html

  Ishtar/Easter:
  http://www.retakingamerica.com/easter_and_ishtar.html

  (Var kommer påskharen in i bilden?)

  Perspektivet här är: de historiska krafterna lever vidare i våra kulturer och man kan vid våra högtider se gammal religion/tro (hednisk) under ny religion (kristen). Nästan alltid i en god blandning!

  Påskharen och påskäggen för dig, och Kristi död och uppståndesle för dig! Vårsolståndet för dig och rituella konflikter och krig för dig!

  Jag reflekterade inte över de förvillande kombinationerna förut. När man tänker på det är varje viktig högtid minst tre olika högtider. Vissa japaner firar jul, utan att vara kristna, tex! Gamla gudinnor lever vidare i RKK:s riter och lära. Den globala militären (NATO mfl) slår till på hedniska dagar ungefär som efter ett rituellt mönster!

  Intressant, eller hur?

  Kan rekommendera Hislops bok The two Babylons, som handlar om hur RKK inkorporerat babyloniska referenser/riter i katolsk tro/lära.

 5. Jag vet inte om man förstår kopplingen till de sataniska krafter som styr världen, som styr ”religionerna”, men vet att detta som står ovan ingår i NWO. NWO är den ordning i världen som just nu inleds. NWO är den ordning som inte är ordning utan KAOS.

  Hedniska riter och kulter finns det gott om, och de firas gärna av ovetande människor. Påsk och jul och midsommar m m har jag också firat men det finns inte längre i min tanke, för sanningen har segrat.

  Jag hoppas du förstår inlägget här ovan och inläggen om Jesu död och Uppståndelse. Vi lever i en vild värld, ibland ser den helt normal ut och man förleds att tro att allt är lugnt- -det är inte lugnt-eller vill man se vidrigheterna? /Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.