Ordspråksboken i Bibeln

anihearts.gif

Läser du Ordspråksboken i bland? Det gör jag och jag tycker att den är så härligt bra. Idag har jag fastnat för många bra ställen. De kommer här:

Ordspr 14:13  “Skrattet kan inte dölja ett sorgset hjärta.När skrattet tar slut finns sorgen kvar.” Ja så är det. Min mun log ofta och jag skrattade, men mina ögonvar sorgsna och mitt hjärta grät. MEN: Då Gud kom in på allvar i mitt liv, blev allt förändrat. Nu ler jag och skrattar fullt ut. Men visst har den kristne bekymmer, det har jag med, men de får vi lämna åt Gud. Han har lovat att hjälpa oss i allt.

Ordspr 4:23: “Du bör framför allt vaka över dina tankar, för de påverkar allt annat i livet.”   Har vi kontroll över vårt tankeliv så kan vi undvika mycket elände. Vi ska inte se eller tänka på sådant som kan få oss att avvika från den sanna vägen. Se till att dina tankar för dig framåt i rätt riktning, så att du inte går vile.  Se rakt fram och håll ögonen på målet så att du inte lockas till synd.

Ordspr 8:35: ” Den som finner mig finner nämligen livet och blir älskad av Gud.” Ja den som finner Jesus  eller låter honom finna sig och går in i hans beskyd och kärlek, den har sannerligen funnit LIVET.

Desto mer en människa närmar sig Gud och en relation med honom, desto mer en människa fruktar (inte vara rädd för, men ära och älska) desto mer kommer den människan att hata det onda och vilja göra det goda. Överlåt dig helhjärtat till Gud. Han vill visa dig LIVET.

anihearts.gif

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.