Ordspråksboken / 18:11 Liv, ekonomi

 

Vad väntar du dig av livet? Tycker du det liv du lever är svårt, eller tar du det med en “klackspark”, och tänker: det fixar sig nog, jag har det ju bra… Har du förväntningar på framtiden?

Det är inget fel att ha förväntningar, det har jag också, mina förväntningar är att få göra så mycket som möjligt för Gud, vad det än må vara. Har du orealistiska dagdrömmar?  Det är bättre att låta sina planer ligga i linje med Guds planer, då blir det bäst.

Det vore bra om alla kunde förvärva vishet, ärlighet, tålamod och kärlek, men det tar ju sådan tid att få..men vad gör det då? Det är ju det Gud vill ha av dig, att du skall lära dig för att lära andra, och han vill ge dig så mycket kunskap. De egenskaperna ovan kan vara avgörande för din framtid, är du nyfiken på den? Bara Gud vet vad du kommer att göra nästa vecka, nästa månad..han vill göra något så stort i ditt liv, men för att få reda på det så måste du ju KÄNNA honom, och vara i linje med hans vilja.

Vad är det du drömmer om? Vilka mål har du i livet? Är dina mål att tjäna Gud och bli alltmer Kristuslik? Eller har du mål som att bara tjäna pengar och leva ett gott liv? Har du sådana mål, då är det bäst att du tänker om, för det är inte Guds vilja med ditt liv.

Varaktig trygghet kan ladrig köpas för pengar, och särskilt inte i dessa tider. Nej, den varaktiga tryggheten består i att lära känna Gud, för hans makt är alltid densamma, hans kärlek till dig är alltid densamma, din tillflykt bör vara i Gud, han vet bäst och han visar dig livet.

*Den rike tror att rikedomen är ett starkt försvar, en hög mur som ger trygghet. Vilka illusioner!* Ordsprboken 18:11

 http://www.youtube.com/watch?v=TyCM92ZizmM&feature=related I love you Jesusheart1.gif

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.