‘Mina får’, vilka är det? Har man glömt?

 

Har man glömt?

*Mina får känner igen min röst, och jag känner dem, och de ska följa mig. Jag ger dem evigt liv, och de ska aldrig gå under. Ingen ska ta dem ifrån mig för min Far har gett dem till mig, och han har större makt än någon annan. Ingen kan stjäla dem ifrån mig.*

Vad menar Jesus? Han menar precis vad det står, det man ofta glömmer….Mina får’,  det är ju vi troende. Han har gett oss evigt liv i frälsningen, och vi ska aldrig gå under. Ingen kan skilja oss från Jesus, för vi är hans! Fadern har gett oss till Jesus, och Fadern har den makten att ingen kan stjäla oss ifrån honom. Då kan vi ju vara innerligt tacksamma och gå vidare i att sprida det evangelium som Jesus gett oss order om att göra. Och i detta, så får vi lyssna till Jesus röst.

Även om livet tycks fullt av prövningar finns Gud med oss. Så har det varit i alla tider, men folk har glömt det.. Gud begär en hel del av oss, men det har folk också glömt eller ignorerat…

Det är ofta förenat med smärta att följa Jesus, och det vet vi. Gud handlar alltid kärleksfullt med oss, men det förstår vi inte alltid! Herren sade till Israel: *Er styrka ligger i stillhet och förtröstan, men detta saknar ni fullständigt!* /Jes 30:15 Folket ville ha trygghet i Egypten, och Gud ville vägleda dem och få dem att tro, men de var rädda och ville lita till illusioner… Gud varnade Juda för att vända sig till Egypten och andra nationer. Räddningen låg inte i miltär styrka, det var bara Gud som skulle hjälpa dem

Gud säger: Om ni lämnar Herrens vägar och går vilse, kommer ni att bakom er få höra en röst som säger: “Nej, här är vägen, följ den!” Gud talar alltså, men inte alla hör hans röst, så har det varit i alla tider. Gud är kärleksfull och vill visa oss den rätta vägen i alla omständigheter! Han ber oss att lyssna till hans röst.

May The Lord Find Us Faithful

http://www.youtube.com/watch?v=-IU4NaZhZUs&feature=share&list=PLB36B0365349F0A1A

/Maria

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.