Om Jesu återkomst/ I härlighet

 image3c.gif

Kristi tillkommelse skall ske i härlighet. Ja så skriver Bibeln, och så säger Lewi Pethrus i sin bok: Jesus kommer. Därför tar jag med ett stycke ur ett av Lewi´s kapitel om tillkommelsen:

“Under sitt kötts dagar blev Jeus törnekrönt, hans ansikte besudlades av soldaternas spott, hans rygg blev slagen till blods, och han naglades fast vid ett kors. När han kommer för andra gången skall han komma i sin härlighet – i den härlighet han hade  innan han kom ned till jorden.

 Jesus sade: “Fader, förhärliga du mig hos dig själv med den härlighet, som jag hade hos dig, förrän världen var till.” Denna härlighet har han nu fått.

Hurudan ser han då ut i denna sin härlighet? Johannes beskriver honom på följande sätt: “Hans huvud och hår var vitt såsom vit ull, såsom snö, och hans ögon voro såsom eldslågor, och hans ansikte var såsom solen, när den skiner i sin fulla kraft.”

Sådan ser han ut, och sådan får du se honom i den härlighet han hade när han frambragte världarna. Vilken underbar syn när den gudomliga härligheten och glansen bryter genom de lidandets symboler, som Jesus Kristus bär. – Mitt i den härlighet han hade innan världen var till, strålar en uppstungen sida. I denna obeskrivliga härlighet strålar de genomborrade händerna och fötterna. I denna härlighet skall du se märkena efter hans törnekrona. Detta är den härlighet han har efter sitt lidande. Broder och syster, jag tror att det är denna härlighet som mest skall tilltala oss, som skall komma tacksamhetskänslan att svalla högt i våra själar.         ………………………….L Pehtrus

2 thoughts on “Om Jesu återkomst/ I härlighet

  1. Hej Eva Nej det dröjer nog inte länge, för alla händelser ser ut att stämma med bibeln. Och de styrande i världen beter sig exakt som det står , och mycket meeer som händer.
    Ja festen är över.
    Hälsn f Maria

  2. Ja, jag tror att det inte dröjer länge ,tidens tecken tyder på det.I Bibeln finns sanningen.
    Jag ber ständigt för min lilla familj att VAKNA festen är över!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.