Om Jesu återkomst /Biblisk sanning

yeshua3.gif 

Vi behöver nu återupprättelse av förkunnelsen om Jesu andra tillkommelse. Knappast har någon biblisk sanning varit så försummad i vårt land som denna.  Vi träffar ofta människor som säger något i stil med detta: “Vi får sällan eller aldrig höra predikningar om Jesu tillkommelse numera:”

Det finns självklart orsaker till att denna förkunnelse så sällan förekommer. Vi vill nämna två av huvudorsakerna, både lika allvarliga. Den ena är att man inte tror att Jesu andra tillkommelse skulle vara  aktuell i en nära förestående framtid. Den andra orsaken är att andlig sömnaktighet gör att man inte ser de tidens tecken som talar för att Jesus kommer snart.

I det senare fallet gör Frank Mangs i boken “Med brinnande lampor”, följande logiska konstaterande: “Men då sömnaktighetens Ande lägrar sig över Guds församling – då tystnar också talet om att Jesus skall komma igen. Man tror det knappt. Och tror man det, så är det bara teoretiskt.”

Hur allvarligt är det då att försumma den bibliska förkunnelsen om Jesu tillkommelse? Ja, Frank Mangs skräder inte orden i den nämnda boken :

“Att ignorera ett sådant budskap synes mig såsom ett medvetet eller omedvetet försök att stympa Guds ord.”

Starka och allvarliga ord av denne gudsman. Låt oss begrunda dem och ta dem till oss!   Vi behöver nu få en levande eskatologisk undervisning. Eskatologin har allt för länge haft en undanskymd plats i förkunnelsen. I församlingarna har i princip en hel generation växt upp, som knappt har en elementär kunskap på detta område. Denna brist på kunskap  har bidragit till den andliga sömnaktighet som nu råder och som Jesus varnat för skall bli verklighet i den yttersta tiden (läs Matt 25).

Nu är det dags att vi som Guds folk tar ansvar för att budskapet om Jesu tillkommelse aktualiseras – innan det är för sent!  /Artikel ur Tidskriften Flammor, med adress: http://www.flammor.com/

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.