Om Jesu återkomst/Är väntan på Herrens återkomst…..

 

Är väntan på Herrens återkomst levande bland oss?

Carl Olof Rosenius, ja hans namn är säkerligen mer än bekant, en av våra mest lästa författare (1816-68). Jag läser hans bok “Jesus, bli när oss!” som jag nyss fått av en kär vän, och jag fastnade för just orden som följer:

*Det saliga hoppet skulle särskilt vara en tröst för de troende. Du som ofta är färdig att ge upp på grund av din synd och otrohet, du som dagligen skräms över ditt hjärtas likgiltighet och hårdhet och lider av brist på klarhet och visshet. Du som kämpar med en särskilt långvarig frestelse och vet vad det vill säga att ha med Satans ängel att göra, tänk på att det varar bara en kort liten tid. Snart kommer han som ska komma. “Lyft upp era huvuden, ty då närmar sig er förlossning (Luk 21:28).

Detta gäller inte minst dem som Gud utrustat med särskilda nådegåvor och gett en särskild uppgift i hans rike. De är utsatta för häftigaste angrepp: från världens sida med lögn och förakt och från Satans sida med så otroliga frstelser, att de knappt vågar öppna sina hjärtan för någon. Låt oss aldrig glömma frälsningens hopp som skulle vara deras hjälm. Låt de aldrig glömma att om en kort liten tid kommer Herren, för att de som lider ska få lättnad tillsammans med oss. Det ska ske när Herren Jesus uppenbaras från himlen med sina mäktiga änglar. Paulus säger:

Om vi i detta livet sätter vårt hopp endast till Kristus, och han inte har uppstått, då är vi de mest beklagansvärda av alla människor (1 Kor 15:19). Det bästa, det härligaste återstår! Vi ska se Kungen! Och vi ska få vara hos Herren för alltid.–

Eller ska vi tro Kristus när han talar om den nåd som gäller oss idag, men inte tro honom när han talar om den härlighet som ska komma? Gud bevare oss! Måtte alla kristna besinna även detta stycke i vår kristna tro. Framför allt:

Låt oss vara redo och vakande och ha olja i lamporna, när ropet hörs: Se, brudgummen kommer!*

/Carl Olof Rosenius  BV Förlag/

/Maria

2 thoughts on “Om Jesu återkomst/Är väntan på Herrens återkomst…..

 1. Jag hoppas att fler och fler börjar söka Jesus, t ex ungdomarna som är så vilse!
  Jag önskar hoppas och ber att fler och fler skall ta emot Jesus som sin Frälsare och är säkra inför domen.
  Satan är mycket upptagen med att sända depressioner och sjukdomar och elände- ja han sprider dem överallt, men vi behöver bara tacka Gud och låta hans vilja ske. Satan gör verkligen allt för att knäcka en troende! Jodå, för den som inte tror behöver han ju inte bry sig om, den människan är inte farlig för honom.

  HUR kan man kämpa emot Gud? Jag kämpade rätt länge förr emot Gud men han vann och jag älskar honom. Han är god och sann.

  Gud har SIN och SINA planer, vi vet att vi kan lägga allt i hans händer, i trygghet, han vet bäst.

  Det är synd att människor inte får så mycket upplysning i dag- vem är Jesus? ja de undrar och måtte de få svar!/Maria

 2. I en liten bok, The Gospel of the Kingdom av teologen George Eldon Ladd, visas vad Guds Rike är och vilka relationer det har med vår tid och den tid som kommer.

  (Författarens vinkel på framtiden är ett mellanting mellan “uppryckarnas,” som ser Guds handlande i världen i 7 steg) och “traditionell evangelisk tro” (1800-tals predikanter som Spurgeon och Rosenius tex).

  Guds Rike började med Jesu tid på jorden: hans mirakler, död och uppståndelse. Efter det finns Guds Rike som ett frö och också som en levande realitet i världen. Det växer genom Guds pågående räddning bland alla folk.

  Samtidigt är den gamla naturen (ordningen) självklart kvar: många människor tror inte, och fortsätter propagera tvärtom för Adam och för synden, förstås!

  Efter vår tid, när EVANGELIET går ut till ALLA FOLK, kommer Kungen tillbaka till jorden och nästa period börjar: Domen och sen det synliga Guds Rike i hela världen.

  Vi ska inte bli missmodiga, för Guds Rike har redan börjat och ska också bli mer och mer synligt bland oss! Herr sat må verka i motsatt riktning, hur mycket han vill. Framstötarna har du ju rapporterat om några ggr här på bloggen…

  Du sa härom dagen, i ett inlägg: Hur kan man kämpa mot Gud?

  Vad underbart när vi får se att Bibelns löften bli synliga för oss och för alla som vill ta emot dem.

  Allt sker genom Guds Vilja och Kraft.

  Apostlarna hade inga TV-stationer eller globala nätverk – ändå spreds Ordet om Guds RIke i hela världen.

  Vi kan förstås säga nej, men varför?! Ingen kan omintetgöra Guds planer!

  🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.