Mitt hopp. Ära Gud

“Från honom kommer mitt hopp.” Ps 62: 6.

Fördröjda bönesvar äro icke endast trosprov, utan de giva oss även tillfälle att ära Gud genom att stadigt förtrösta på Honom, också då det ser ut som om Han avvisat var begäran. — C. H. Spurgeon

Det kan vara dystert i livet och en del människor vill lägga ner sin tro och inte gå vidare utan Gud. HUR kan man göra det frågar jag mig. Det är inget lätt liv på jorden då man är en kristen men som de flesta troende vet så är det en kamp mellan oss och satan, han som vill stycka vår tro i småbitar.

Det kan vara så svårt att man faktiskt inte orkar tro, så har det varit för många människor genom åren. Men då har den personen som slutar att tro inte förstått Guds-ordet utan famlar bland sina egna föreställningar om en tro som är alltigenom enkel- men se det är fel, så fel.
Guds ord säger inte att vi alltid skall ha en skinande framtid utan problem, utan en framtid i ett lopp som skall löpas och vi skall vinna kronan av Jesus då vi kommer i mål.

Men javisst kan man önska att loppet vore enklare och inte så fullt av faroro och tårar. Gud är Gud och han VET vad vi går igenom, vi alla som går tätt men får många sorger.

“— en dörr — öppnad i himmelen.” Upp 4: 1.

“När över stigen tunga skuggor falla
och varje jordiskt hopp har lagts i grav
då stråla Bibelns löftesstjärnor alla,
de löften, som i Ordet Gud mig gav.

På solljus dag ej syns en stjärna glimma,
men under natten tindra de i skyn.
Så och i sorgens mörker, natt och dimma
Guds löftesstjärnor stråla för min syn.
” /Okänd

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.