Mindervärdeskänslor

 

Mobbning av barn, ungdomar och äldre; på dagis, i skolan, på arbetsplatserna och lite överallt i samhället… Människor strör elakheter och osanningar omkring sig. Är detta rätt? Naturligtvis inte! Vi vet vad ett sådant beteende skapar:

Osäkerhet, känslor av att ingenting vara värd! Livsleda och tomhet och självmordstankar följer i dess spår.

Att Gud älskar den person som blir så illa behandlad, är det inte alla som vet. Därför vill jag peka på vad hans ord säger om den som blir så ledsen, förtvivlad och trängd.

**Kom ihåg att du i Guds ögon är högst värdefull!**

“När jag ser din himmel och det du format med dina händer, månen och stjärnorna, som du skapat då kan jag inte fatta att du bryr dig om en ynklig liten människa, att du över huvud taget lägger märke till henne! och ändå har du gjort henne till skapelsens krona, och krönt henne med ära och härlighet. Bara du själv står över henne.”

Vi bär skapelsens märke och därför är vi värdefulla. (1 Mos 1:26-27 visar hur högt Gud sätter varje människa.)

Därför att Gud klart har deklarerat hur han ser på oss kan vi vara befriade från alla mindervärdeskänslor.

Sedan sa Gud: “Låt oss skapa människorna, lik oss själva, att härska över allt liv i havet och i luften och på jorden. Alltså skapade Gud människan lik hennes Skapare, lik sig själv skapade Gud människan till man och kvinna.”

Om alla barn fick höra från det att de är små, att de är älskade och värdefulla och duktiga och fina, så skulle det inte uppstå denna sortens problem.

Om vi hade en undervisning som kallas kristendom i skolan, så skulle alla lära sig att ta hand om varandra och sätta varandra högt.

Om föräldrar hade en inre frid, den som Gud ger, så skulle det vara lättare att ta hand om sina barn och ge dem en underbar barndom.

Om föräldrar fick chansen att välja att stanna hemma hos sina barn tills de börjar skolan så skulle många problem aldrig uppstå.

Ja, jag kan dra upp ettusen saker som skulle göra barnens liv bättre….. Det startas tidigt, det beteende och denn uppfostran som präglar en för livet.

Jag vill uppmana er föräldrar till att uppmuntra och stödja i allt. Visa kärlek och respekt…..

Barnen är det mest värdefulla vi har.

Gud som haver barnen kär, se till mig som liten är. Vart jag mig i världen vänder, står min lycka i Guds händer. Lyckan kommer, lyckan går, den Gud älskar lyckan får.

Gud älskar oss alla och vill vår frälsning i Jesus.

10019042.jpg

3 thoughts on “Mindervärdeskänslor

 1. Hej Jag är ledsen att jag inte svarat dig här på sidan jag tror har svarat dig på mail. Varför vi går igenom prövningar vet bara Gud.
  Han är med då det är både svårt o lätt-
  Jag ber av hela mitt hjärta att du ska må bra och kunna förmedla till andra vad dufått.
  Det finns en Kraft/JESUS/som hjälper oss genom allt, och honom får vi gå till i livets alla skeenden.,
  Kram till dig
  /Maria

 2. Tack för du läste hos mej!Det finns så otroligt stor orätt i denna vår värd,skönt att du funnit vägen!!.Själv funderar jag en hel del på mitt eget liv,jag har gått i dialys sen 1980 och blivit transplanterad 4ggr.Men i bland tror jag att det var en mening med att jag blev sjuk,tycker du det låter konstigt? Men allt har ju en mening,och jag ser inte bara elände med min sjukdom för trots allt mår jag mycket bättre än många andra och kan uppmuntra de som tror att livet är slut när de får besked att de måste leva med dialys.Började när jag var 16 år,nu har jag hunnit bli 42nyss vilket jag kanske inte har/hade trott vid ett par mycket allvarliga tillfällen.Är glad för livet och tar en dag i taget.Även jag tror,men jag kan inte presicera på vad riktigt,men tror ej livet är slut efter detta det finns en starkare kraft som jag ofta ber om hjälp när det känns ont och oroligt i mitt inre..Det är en mycket fin sida! mvh Meghanstar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.