Mindervärdeskänslor

bible_lightoveropenbible.jpg

Min bibel säger mig att vi alla är Guds skapelser och därför mycket värdefulla. Därför skall vi inte ha nedvärderande tankar om oss själva. Lättare sagt än gjort? Ja så kan det vara, men är vi på väg mot att få lära känna Jesus eller om vi redan gör det, så finns det någonstans inom oss, en tanke om att vi ÄR värdefulla.

1 Kor 1: 26 säger så här:

“Lägg märke till detta bland er själva kära bröder. Det är inte många av er som har hög utbildning, inflytande i samhället eller kommer från en förnäm familj.

I stället har Gud medvetet valt att använda sig av dem som inte har något att komma med, för att de människor som världen räknar med ska komma i skuggan.

Han har valt en plan som världen ser ner på och förlöjligar just för att förbigå dem som tror att de är något. Ingen ska någonsin kunna skryta med något inför Gud.” Där satt den, eller hur? Och vi fortsätter läsa:

“För det är bara tack vare Gud som ni har liv i Kristus Jesus. Genom vår gemenskap med honom har vi tillgång till Guds egen vishet, rättfärdighet och helighet.”

Det finns många av dem som går ut och vittnar om Jesus och tro som inte är särskilt välutbildade. De kan vara f d utslagna eller på annat sätt sådana som samhället sett ner på. Men i Kristus Jesus är de allt. De är värdefulla och älskade. Gud väljer den han vill, Gud har skapat oss och vet vilka kvalifikationer vi har. Han ser till våra hjärtan, inte till vår ekonomi. Amen.

2 thoughts on “Mindervärdeskänslor

  1. Hej Kyllikki. Det är gott att veta att starkheten fullkomnas i svaghet, och Gud älskar oss och vill visa att våra svaga sidor kan bli till hjälp, och den som är sjuk o sbag är perfekt att använda till vittne om Gud.
    Jag är svag i min kropp o orkar inte mycket men tro har jag o det vet ju Gud, han kan alltså använda mig.
    Han vill använda dig och alla andra som vill tro att han är Gud.
    AMEN
    /Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.