Gud/eller mammon?Vad är pengar?/bibelverser

 

Gud eller Mammon?

 

*”Vad är pengar?

Allt du velat veta om världsekonomin
men inte vågat fråga om”

”Varför räcker det med en ovanligt lång bankomatkö för att få en bankdirektör att börja kallsvettas? Därför att den geniala uppfinning som vi brukar kalla för pengar bygger på ett tjusigt löfte som aldrig kan infrias.”
Läs mer>>> 

*
*
Bankerna och skuldnätet”

Det är sällan jag blivit så upprörd, så besviken, så omskakad som när jag läser Ellen Browns bok. Jag har länge känt en stor misstro mot banksystemet, men att det var så illa, det anade jag inte. Och det värsta är att vi är många, många, många som inte anar hur illa ställt det är. Trots att jag verkligen försökt och läst om och om och om igen, och trots att det finns ett gediget index i slutet av boken, men jag förstod så pass mycket att hela banksystemet i världen bygger på ruffel och båg.  Läs mer>>> 

*
*
Därför är den ekonomiska krisen endast en ren illusion

Här kommer en av de bästa beskrivningarna jag läst om den stora illusionen av den s.k ekonomiska krisen.
En kris som egentligen inte finns.  Läs mer>>> 

* FRÅN: http://www.nyapolitiken.biz/index.html

*

Ingen kan tjäna två herrar. Antingen kommer han då att hata den ene och älska den andre, eller kommer han att hålla sig till den ene och se ner på den andre. Ni kan inte tjäna både Gud och mammon. 
Ingen kan tjäna två herrar. Antingen kommer han då att hata den ene och älska den andre, eller kommer han att hålla sig till den ene och se ner på den andre. Ni kan inte tjäna både Gud och mammon.”
 

/Maria

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.