Evangelium/ Jesus och brottslingen..

 

Vi kan läsa i Lukas evangelium om vad som hände då Jesus korsfästes och vad han sade till rövaren då han ville ha förlåtelse.

Lukas 23:39-43 säger oss

“En av de brottslingar, som hängde vid sidan av Jesus, gjorde narr av honom och sa: “Är det du som är Messias? Bevisa det då genom att rädda dig själv och oss på samma gång!”

Men den andre brottslingen tillrättavisade honom och sa:

“Har du inte respekt för Gud ens när du håller på att dö? Vi förtjänar att att dö för våra brott, men den här mannen har inte gjort en enda ond handling. Sedan sa han: “Jesus, kom ihåg mig när du kommer till ditt rike.”

Och Jesus svarade: “Jag försäkrar dig att redan idag ska du vara med mig i paradiset.”

Förklaring:

Strax innan han ska dö vänder sig brottslingen till Jesus för att få förlåtelse, och Jesus tar emot honom. Det bevisar att det är genom vår tro och inte genom våra gärningar som vi blir frälsta.

Det är aldrig för sent att vända sig till Gud. Till och med mitt under sitt eget lidande har Jesus medlidande med en brottsling som bestämmer sig för att tro på honom. Vårt liv blir mycket mer meningsfullt om vi tidigt bestämmer oss för att gå till Gud, men också de som ångrar sig bokstavligt talat i sista ögonblicket komer in i hans rike.

Den döende brottslingen har mer tro än alla Jesu efterföljare tillsammans. Visst är det inspirerande att se denne mans tro! han ser längre än stundens nederlag och skam, fram mot en väntande härlighet.

Med Jesu död försvann alla hinder mellan Gud och människor. Nu kan alla gå direkt till Gud genom Jesus.

(Heb 9:1-14; 10:19-22)

O, besinna vad det kostar. Överväg din sak i tid. Korset först och kronan sedan. Strid- och sedan evig frid. /Lina Sandell-Berg

One thought on “Evangelium/ Jesus och brottslingen..

  1. Hejsan Maria! Det passar inte riktigt in här, men har fått några bok-frågor av en kompis som jag svarat på inne på bloggen, och vore intressant att se vad du skulle svara på samma frågor (bl.a. kunde jag få boktips ;-). Men det är högst frivilligt, så du gör som du vill! Ha en trevlig vecka! Kram, Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.