Livskraft / Liv och död

 

*

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article15490181.ab

En ung pojke har hittats död. Det kan vi läsa om i tidningarna. Det är mer än fruktansvärt att människor dör runt omkring oss.
Mina tankar då jag läste att denne  unga kille var försvunnen m m, var att det är svårt för ungdomar idag, på många sätt….i samhället och i världen.

********

Jag såg en bloggares tankar om detta som skett och citerar “Alla bara dör.”

Ja det är många som dör och varför vet man inte alltid men man kan ju tänka sig att det är för att livet är för tungt för många människor. Men om man har Jesus då? Blir det bättre då? Ja det tror jag. Ja det vet jag att det borde kunna bli. Så blev det för mig även om man blivit hårt prövad i sin tro.
Men; om man inget vet om Jesus då?….Många av människorna idag vill inget veta om tro. Många människor har ingen kunskap så de vet inte hur de ska söka reda på sanningen,. Förr fick man veta om Jesus då man gick i småskolan / i skolan, och man kunde själv ta ett val då man visste en del och kunde längta efter det som man berättat om tro för sig. Idag går det inte till på samma sätt. Idag är det annorlunda, så annorlunda.

Jag skulle vilja att ungdomarna idag inte satt vid sina datorer och ipoder- iphone- tv-apparater, filmboxar m m m m, de skulle få chansen att få veta att livet kan förändras, att man t ex kan be Jesus om hjälp i ALLA situationer i livet. Hur svårt ett problem än är så går det att lösa med Jesu hjälp! Många drogar ner sig, blir hemlösa, det är många unga människor som lever svårt alkoholiserade och drogberoende på gatorna i städerna. Skall det vara så? Jesus vill rädda dem..har de någon som ber för dem?

Därför gör det så ont i mitt hjärta då man läser om dessa ungdomar, kända och okända som mister livet. Livet som faktiskt skulle kunna……
/Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.