Livet i Kristus/ Jesus är Gud

 

 image3c.gif

Det fordras egenskaper av dem som vill bli ledare, och det fordras egenskaper av den som vill vara Jesu efterföljare.

Det är en träning i att eftersträva de egenskaper som Gud vill ha hos oss.Att bli mer och mer lik Jesus, är vad vi ska sträva efter.

I brevet till Timotheus talar Paulus om att akta sig för villolärare, (1:3-11), Paulus talar om att hålla fast i tron på Kristus (1:12-20).

Paulus understryker också bönens betydelse (2:1-7).m m. Brevet har mycket att lära.

Och vi kan alla lära av brevet då vi går ut för att arbeta för Gud.Vem är Gud….

Paulus skriver i Hebreerbrevet 1:1-3  Käre bröder, sedan Gud fordom många gånger och på många sätt hade talat till fäderna genom profeterna, har han nu på det yttersta av denna tid,talat till oss genom sin Son, som han har insatt till arvinge av allt, genom vilken han ock har skapat världen. Och eftersom denne är hans härlighets återsken och hans väsens avbild och genom sin makt ord bär allt, har han- sedan han hade utfört en rening från synderna- satt sig på Majestätets högra sida i höjden.”

Jesus är inte bara Guds talesman utan dessutom Gud själv, samme Gud som talade på Gamla testamentets tid. Han är evig och han var verksam tillsammans med Fadern vid världens skapelse (Joh 1:3;Kol 1:16). Han är den fullständiga uppenbarelsen av Gud. Du kan inte få en bättre bild av Gud än att betrakta Jesus Kristus. Han förkroppsligar Gud på ett fullkomligt sätt.

Gudaktighetens hemlighet: Erkänt stor är  gudaktighetens hemlighet: “Han är den som blev uppenbarad i köttet, rättfärdigad i anden, sedd av änglar, predikad bland hedningar, trodd i världen, upptagen i härligheten.”/1 Tim 3:16

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.