Livet i Kristus / Frid

…frid  

JESUS CHRIST ALONE IS OUR PEACE 

http://youtu.be/qIgIyfAHm8s   Video: 6.48 min 

For we are his workmanship, created in Christ Jesus unto good works, which God hath before ordained that we should walk in them. Wherefore remember, that ye being in time past Gentiles in the flesh, who are called Uncircumcision by that which is called the Circumcision in the flesh made by hands; That at that time ye were without Christ, being aliens from the commonwealth of Israel, and strangers from the covenants of promise, having no hope, and without God in the world: But now in Christ Jesus ye who sometimes were far off are made nigh by the blood of Christ. For he is our peace, who hath made both one, and hath broken down the middle wall of partition between us; Having abolished in his flesh the enmity, even the law of commandments contained in ordinances; for to make in himself of twain one new man, so making peace; And that he might reconcile both unto God in one body by the cross, having slain the enmity thereby: And came and preached peace to you which were afar off, and to them that were nigh. For through him we both have access by one Spirit unto the Father. Now therefore ye are no more strangers and foreigners, but fellowcitizens with the saints, and of the household of God; And are built upon the foundation of the apostles and prophets, Jesus Christ himself being the chief corner stone; In whom all the building fitly framed together groweth unto an holy temple in the Lord: In whom ye also are builded together for an habitation of God through the Spirit. (Ephesians 2:10-22)  Från:  

*Bibelorden: 

Eph 2:10Ty hans verk äro vi, skapade i Kristus Jesus till goda gärningar, vilka Gud förut har berett, för att vi skola vandra i dem.  

Eph 2:11Kommen därför ihåg att I förut, I som voren hedningar i köttet och bleven kallade oomskurna av dem som kallas omskurna, efter den omskärelse som med händer göres på köttet –  

Eph 2:12kommen ihåg att I på den tiden, då när I voren utan Kristus, voren utestängda från medborgarskap i Israel och främmande för löftets förbund, utan hopp och utan Gud i världen. Eph 2:13Nu däremot, då I ären i Kristus Jesus, haven I, som förut voren fjärran, kommit nära, i och genom Kristi blod.  

Eph 2:14Ty han är vår frid, han som av de båda har gjort ett och brutit ned den skiljemur som stod emellan oss, nämligen ovänskapen.  

Eph 2:15Ty i sitt kött gjorde han om intet budens stadgelag, för att han skulle av de två i sig skapa en enda ny människa och så bereda frid,  

Eph 2:16och för att han skulle åt dem båda, förenade i en enda kropp, skaffa försoning med Gud, sedan han genom korset hade i sin person dödat ovänskapen.  

Eph 2:17Och han har kommit och har förkunnat det glada budskapet om frid för eder, I som voren fjärran, och om frid för dem som voro nära.  

Eph 2:18Ty genom honom hava vi, de ena såväl som de andra, i en och samme Ande tillträde till Fadern.  

Eph 2:19Alltså ären I nu icke mer främlingar och gäster, utan I haven medborgarskap med de heliga och ären Guds husfolk,  

Eph 2:20uppbyggda på apostlarnas och profeternas grundval, där hörnstenen är Kristus Jesus själv,  

Eph 2:21i vilken allt det som uppbygges bliver sammanslutet och så växer upp till ett heligt tempel i Herren.  

Eph 2:22I honom bliven också I med de andra uppbyggda till en Guds boning, i Anden.

 

4 thoughts on “Livet i Kristus / Frid

 1. Ja Guds rike har redan börjat och många tar emot Jesus. Vi vittnar så som Gud sagt och vi hoppas att vi vidrör och hjälper många att hitta vägen och bli frälsta.
  INGEN vill väl gå fel, men, man har inte hört sanningen!!! Att få tillhöra Jesus är det finaste av allt, men man vill inte eller kan inte eller förstår inte eller är såå hårdnackad../Maria

 2. Guds Rike har redan börjat, många folk och individer tar emot erbjudandet. Det ska bli som Gud bestämt, men vi vet inte när. Under tiden ska vi vittna om Hans erbjudande – att vi kan undkomma domen.

  Vem vill bära sin syndbörda själv och vittna om sitt liv och vad som man gjorde rätt och fel? Till sist?

  Jesus tog all denna skuld och dessa missförstånd på sig. Tänk att få lov att tillhöra Honom.

 3. Hej
  Tankar….Det verkar som det ekumeniska arbetet går först för många, de tror att det Jesus säger /BER, i Joh 17 är ekumeniken.Men en ny himmel och en ny jord ska komma- vi ska samlas i Jerusalem- det nya.Vårt rätta medborgarskap är hos Gud i evighet- Jerusalem
  Men å andra sidan är Guds rike redan här och man säger att man bygger Guds rike nu- Upp 21:10 Den underbara staden det nya Jerusalem, som kom ner från himlen…vårt nya hem
  Guds rike och Guds församling är nu- de troende. Som skall samlas. Tillsammans en gång.
  Men det handlar ju om att alla skall höra budskapet hur går det ihop då människor skall dömas för sin otro, då måste det finnas bara en klick som är troende och trofasta.
  Gud är Gud och vi vet inte hur han tänker eller bygger eller …men vi vet att han har allt i sin hand och att allt redan är klart från hans sida. Den som är frälst kan vara trygg. Enheten i Jesus Kristus- den har man/vi men varför är vi inte enade med andra kristna? Folk i “församlingarna o kyrkorna vet bäst och ser ner på den som gått undan. Det blir vänner man umgås med som har samma tro men inte några större sammanhang men jag hoppas att det kommer och under och mirakel. Och massor med frälsta människor som kan evangelisera på rätt sätt.För Jesus!För frälsningen! /Maria

  Jag undrar om man märkt att jag på denna sidan varvar hemskheterna på jorden med orden från Gud, bibelverser, video med undervisning, och mycket mer. Jag vill visa besökaren på att i världen är det mycket stormigt men hos Gud är det FRID- FRED./Maria

 4. (Enhet i Kristus är fred mellan folken)

  Vad väntar vi på? Vad ska hända så att enheten i Kristus kan bli synlig?

  Kan de troende finna frid hos Honom redan i dag, eller väntar vi mest på att profetiorna i GT:s mindre profeter ska uppfyllas?

  Eller väntar vi att ekumeniska samarbeten ska ge enheten tillbaka till kristenheten?

  I Sakarja, Amos mfl profetior förespås det att hela världens geografi ska centreras till Jerusalem; till Guds Rike. Alla folk ska komma och hylla Herren.

  Frågan är:

  1 Händer detta när Jesus kommer tillbaka?

  2 Eller innan?

  3 Håller Gud (genom politiken) redan idag håller på att bygga om geografin i landet Israel och i regionen?

  (Lösningen av syndabördan – splittringen)

  Var är freden i Jesus, som Paulus skriver om här ovan?

  Jag har sedan ett tag tyckt det verkar märkligt att vi (många kristna) inte ser mest till Jesus och Hans färdiga verk på korset (är det inte underbart?), utan tittar mest i dagstidningar, för att se hur det rasar här och det reses murar där?

  Kanske det vore bra att vi förstod Bibelverser, som ovan, innan vi ropar om Armageddon och världens slut?

  Hur ska vi kunna bli en enhet i Kristus DÅ (när Han kommer) om vi inte kan bli det idag? Om vi inte kan förmedla det redan?

  (Jag skulle tro att vi kommer att bli förvånade när Han kommer, rätt chockade.)

  Människors enhet – är inte dn omöjlig om/när vi går i Adams natur?

  Denna enhet kallas allians, pakt, fördrag, koncilium, stadga, kompromiss (=politik)

  Jesus färdiga verk är redan enheten. Hans liv, vårt liv.

  Är det inte fantastiskt?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.