Lärjungar /Offer

I Rom talade Petrus om Jesus. Han berättade om det som han hade sett Jesus göra och det han hade hört honom säga. Och han försökte övertyga människor om det som för honom själv var det viktigaste av allt:

Jesus Kristus är Guds Son och världens frälsare. Han är den ende som kan ge människan trygghet i livet och i döden. Den som vill får bli hans lärjunge och efter Jesus Kristus kallas kristen.

Men de kristna i Rom var inte populära och vid ett tillfälle använde kejsar Nero dem som syndabockar. Han misstänks för att ha satt eld på staden Rom. För att rädda sig själv skyllde han på de kristna och utsatte dem för förföljelser. Många av dem pinades till döds. Den romerske historieskrivaren Tacitus berättar:

*Och när de kristna dödades, gjordes de till åtlöje. De sveptes i hudar av vilda djur, och hundar bet dem till döds. Eller också korsfästes de och antändes för att när det blev kväll användas som belysning. Nero hade upplåtit sin park för denna underhållning.*

Bland offren för denna föföljelse år 64 var sannolikt även Petrus. /Stig Lindholm.

Här har du läst om grymheter. Det kommer att bli grymheter som utspelas även i denna sista tid. De kristna är ju inte populära nu heller och i t ex Kina händer det så fruktansvärt grymma saker. Det kommer att komma dagar då den svenska kristenheten kommer att bli förföljd, och det börjar faktiskt så smått att hända saker även i detta landet. Så den som vill  följa Jesus och vara hans lärjunge får räkna med bråk. Men det är det sannerligen värt, vi viker inte av från den väg som Gud visat oss.

Jesus sade: Se, jag är med er alla dagar intill tidens ände.   …..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.