Kristus Jesus/ Mitt enda hopp. Förtröstan. Hopp

 

Förtröstan på Gud

*

“Om då ett lejon kom – – -.” 1 Sam 17: 34.

DET är en källa till inspiration och styrka att komma i beröring med den unge David i hans förtröstan på Gud. Genom tro på Gud besegrade han lejon och björnen, och längre fram stötte han omkull den mäktige Goliat. Då detta lejon kom för att röva hjorden, fick David härigenom ett underbart tillfälle. Om han svikit sin uppgift och vacklat, skulle han förlorat det gudagivna tillfället och följden hade sannolikt varit, att han aldrig av Gud korats till konung över Israel. “‘Ett lejon kom.”
Ett lejon förefaller icke vara någon synnerlig välsignelse från Gud. Det synes långt hellre vara en anledning till oro och ängslan. Men lejonet var Guds tillfälle ehuru under förklädnad. Varje svårighet, som möter oss, blir ett Guds tillfälle, om vi mottaga den på det rätta sättet. Varje frestelse vi råka i bereder Gud ett lägligt ögonblick att gripa in.
Då “lejonet” kommer, betrakta det såsom Guds tillfälle, huru raggigt och vilt det än månde te sig. Själva tabernaklet hade ett överdrag av tahasskinn och gethår. Det var svårt att tänka sig, att någon härlighet kunde dölja sig därunder. Men under ett sådant täckelse uppenbarade sig Herrens härlighet. Må Gud öppna våra ögon till att se Honom både i frestelser, prövningar, faror och motgångar. – C. H. P.

http://www.eaec-se.org/blandat/kallor_i_oknen/februari/02-23.htm

/Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.