Korsets stämpel. Den ödmjuka andens och det förkrossade hjärtat..

Foto Maria

Foto Maria

 

”Blås genom min lustgård, låt dess vällukt (kryddor, eng övers) strömma ut.” Höga V 4: 16.

NÅGRA av de kryddor, som omtalas i detta kapitel, äro alldeles enastående. Aloe var en bitter krydda, och den talar om ljuvheten i det bittra, det bittert söta med en underbart fin verkan, vilken endast den kan förstå, som prövat den. Myrra användes till att balsamera de döda, och detta talar om död från något. Det är den ljuvhet, som  förlänas hjärtat, då det dött från sin egenvilja, sitt högmod och sin synd.

Ack, vilken outsäglig skönhet en del kristna äga! Det vilar över dem en prägel av mognad och renhet. Det är korsets stämpel, som vittnar om att de ha dött från något, som en gång var stolt och starkt, men som nu för evigt är lagt vid Jesu fötter. Det är den ödmjuka andens och det förkrossade hjärtats överjordiska skönhet, det är musiken, som klingar i moll och den sötma, som frosten framkallat hos den mogna frukten.

Vällukten uppstiger ur rökelsen, då den kommit i beröring med elden. Rökelsen är det brinnande stoft, som i härliga moln höjer sig från flammornas inre. Detta förtäljer om hjärtan, vilkas sötma måhända framkallats av bedrövelsens lågor, tills moln av tacksägelse och bön fylla själens allraheligaste. Mina vänner, giva vi ut hjärtats kryddor, uppstiger deras vällukt ur våra liv!

”Själv blott ett intet, intet!
Och skull det med smärta än ske,
jag lägger mig djupt i stoftet,
att världen min Jesus må se.
Själv blott ett intet, ett intet,
men Honom ske ära och pris!
Han är ju välsignelsens källa
med strömmar från paradis.”

/Källor i öknen/

I min svaghet är jag stark….2 Kor 12:10
Text: Så gläder jag mig över svaghet, misshandel och nöd, över förföljelser och ångest, eftersom det sker för Kristus. Ty när jag är svag, då är jag stark.
Parallellställen:

Rom 5:3
Fil 4:12

Vi kommer att vinna en slutgiltig seger, men vägen dit är svår, mycket måste övervinnas på den vägen. Genom svårigheter växer vi.Vårt tålamod prövas dagligen. Låt oss tacka Gud i svårigheterna och bli starka och att vi får växa, låt oss möta allt med den styrka han ger oss. /Jak 1:2-4;  1 Petr 1:6-7/

Foto Maria

Foto Maria

 

2 thoughts on “Korsets stämpel. Den ödmjuka andens och det förkrossade hjärtat..

 1. Tack Marie! ja i svagheten ryms mycket man inte visste om. Märkligt vad Gud visar den som vill leva för honom, vilka prövningar man kan få gå igenom för att härdas, luttras! De orden hörde jag i slutet av 1990-talet ” Du ska gå genom eld!” men då fattade jag inte…
  Underbart att Gud är med i allt, ja! Han har kontrollen! Tack för dina ord idag, de värmde och värmer!
  Många kramar f Maria

 2. Tröstens ord……Vad skulle vi vara utan Jesus !!??

  Ibland vet man inte hur man ska orka vidare,från dag

  till dag..Jesus har allt under kontroll.

  Jesus med dig i allt !

  Kramar / Marie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.