Kom till mig /säger Jesus. /Jesus är Herre!

 

*

Väldigt väldigt många som skriver  på internet har förslag på olika böcker  och också  om hur olika mönster skall få människor att bli snällare och att de ska kunna tänka med hjärtat. Det vimlar av sidor där man skall söka FRIHETEN och SÅNGEN inom sig, detta, bl a för att rädda jorden.

Detta ser jag som någon slags newage-filosofi. Sången till Moder jord har börjat och kommer att fortsätta…..Människor är så väldigt förvirrade över världens tillstånd och de tror  tydligen på många olika slags religioner och annat för att få frid inom sig.  De är sökare, men kommer icke att finna friden- utom hos JESUS. Söker de inte honom går hela deras liv till spillo.

De ödslar sin tid i onödan. De går fel. De går in i felaktiga och farliga sammanhang. Ja det är farliga saker på gång, det har jag tagit upp tidigare.

Den som inte tror på Jesus- den kommer inte att klara sitt liv- den som inte tror på Jesus kommer att bli dömd och den kommer att försvinna till helvetet. Så säger Jesus. Se ett fåtal bibelverser:

*
Mat 5:22  Men jag säger eder: Var och en som vredgas på sin broder, han är hemfallen åt Domstolens dom; men den som säger till sin broder: ‘Du odåga’, han är hemfallen åt Stora rådets dom; och den som säger: ‘Du dåre’, han är hemfallen åt det brinnande Gehenna.

*

Mat 10:28  Och frukten icke för dem som väl kunna dräpa kroppen, men icke hava makt att dräpa själen, utan frukten fastmer honom som har makt att förgöra både själ och kropp i Gehenna.

*

Mat 23:33  I ormar, I huggormars avföda, huru skullen I kunna söka undgå att dömas till Gehenna?

*

Luk 12:5  Jag vill lära eder vem I skolen frukta: frukten honom som har makt att, sedan han har dräpt, också kasta i Gehenna. Ja, jag säger eder: Honom skolen I frukta.

*

Jas 3:6  Också tungan är en eld; såsom en värld av orättfärdighet framstår den bland våra lemmar, tungan som befläckar hela kroppen och sätter “tillvarons hjul” i brand, likasom den själv är antänd av Gehenna.

Isa 55:6Söken HERREN, medan han låter sig finnas; åkallen honom, medan han är nära.

*
Slutet kommer för alla människor, en del kommer till himmelen, andra kommer till helvetet ,säger Jesus. Det är mycket mycket sorgligt att man inte förstår att söka Jesus nu, innan det är för sent. En sak vet ju alla, och det är att en gång är allt detta liv på jorden slut, och vart tror man att man kommer? Många tycks tro att man bara glider över till “andra sidan” i skepnad av en hund eller katt eller mus, eller på något annat sätt blir odödlig, allt möjligt tycks man tro, utom att tro på det eviga livet som Jesus ger- vad vet de om frälsning?

Måtte människor ta chansen att vakna nu. Man vänder och vrider på begrepp som himmel och helvete och en del  säger om sången som kommer här nedan att den handlar om världsfrånvänd tro m m, och att vi måste leva NU- det gör vi ju- men denna världen är ju dålig, den är ju hemsk, varför inte längta till en ny värld tillsammans med Jesus- kanske till den himmel vi inte  sett ännu,/en ny himmel och en ny jord/ett nytt Jerusalem/, men som Jesus talar om.

1.
Snart så är vår vandring slut
uppå jorden här
och vi skall få flytta hem,
som beslutat är.
Om ej dödens bud oss når,
Jesus kommer snart,
hämtar oss, då jord förgås.
Tänk hur underbart!

Refräng.
Tänk när släkt och vänner
alla mötas där
på den gyllne stranden,
skiljas aldrig mer,
prisa Gud och Lammet,
som oss friköpt har.
Sorger flytt, morgon grytt
uti himmelen!

2.
Många kära gått förut
till vårt rätta hem,
vilar efter stridens slut,
snart vi möter dem.
Varje tår där torkas av,
sorg och nöd har flytt.
Underbara sällhetshav,
evig morgon grytt!

Tänk när släkt och vänner …

3.
Håll din klädnad ren och vit
genom Jesu blod,
om en gång du skall nå dit
bortom tidens flod.
Snart så hörs basunens ljud.
Har du allting klart?
Lyssna, hör, o Kristi brud:
“Jesus kommer snart!”

Tänk när släkt och vänner …okänd ff.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.