Kokainmålet – en ny stor rättsskandal/ se artikel/Nationell polismyndighet/ TRANSLATE my Site

 

new14   http://free-website-translation.com/  Translate my site into your language

Kokainmålet – en ny stor rättsskandal

Det är den 1 juni 2010 och den så kallade “ensamseglaren” Mauritz Andersson befinner sig ute på Atlanten i sin segelbåt Solero. Vindförhållandena är bra och han ligger på akterdäck och halvsover när han tycker sig höra ett motorljud. När han sätter sig upp ser han en gummibåt med vad som ser ut att vara soldater som är på väg mot honom. Bakom dem syns ett större fartyg.

Det visar sig vara den franska kustbevakningen som närmar sig. De lägger till mot segelbåten och begär att få se Anderssons papper. Han är van vid situationen efter att under många år ha seglat på världshaven, dels som anställd på olika fartyg och dels som ensamseglare.
Dock finns det ett litet problem den här gången – han har 1,2 ton kokain i båten (i olika medier har angivits 1,4 ton men det är inklusive emballage). Andersson hade trott att han skulle kunna stuva undan kokainet här och där i båten men inte insett hur stort utrymme den mängden kokain kräver, så nu ligger en del balar helt öppet i bland annat förpiken. Se bilden nedan.
Andersson visar sina papper och allt går lugnt och artigt till. Men när han tror att det är klart och att kustbevakningen ska ge sig av, bestämmer sig befälet för att de även ska ta en snabbtitt inuti båten.
– Och därmed var det ju kört, säger Mauritz Andersson när jag träffar honom på Sollentunahäktet utanför Stockholm.
LÄS HELA ARTIKELN:Läs mer: Kokainmålet – en ny stor rättsskandal    

 

*

http://blueshift.nu/kokainmalet-varfor-svensk-polis-maste-forbli-en-lansmyndighet/

2015 läggs Sveriges alla 21 polismyndigheter ned.Istället kommer en nationell polismyndighet – något som kritiserats av flera tunga instanser, bl a JK.Nedan är ett utdrag ut en artikel som förklarar varför det är en riktigt dålig idé att centralisera den svenska polisen och förlägga högkvarteret till Sveriges mest inkompetenta landsända – Stockholm..

Brott mot Europakonventionen

  1. Jonas Falk greps i Colombia och utlämnades felaktigt till Sverige. Hade det gått korrekt till hade han inte kunnat lämnas vidare till något annat land, efter att han frikänts i Sverige.
  2. Försvaret har inte haft tillgång till samma information som polis och åklagare.
  3. Förundersökningen har pågått under förhandlingarnas gång.
  4. Bevisning har “råkat” förstöras genom att det material som funnits i datorer har raderats och samma material i utskriven form har körts i papperstuggen.
  5. Väsentlig bevisning har undanhållits försvaret med hänvisning till sekretess.
  6. I tingsrätten dömdes flera personer för ett brott som redan var utrett och avklarat i USA av FBI och DEA. Och i den utredningen fanns inte någon svensk medborgare med.
  7. Minst en olaglig brottsprovokation har genomförts.
  8. Bevisning har förvanskats.
  9. Bevisning har fabricerats.
  10. Målet skulle överhuvudtaget inte ha avhandlats i Sverige.
*
name-graphics-maria-124184

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.