Kärlek/Guds oerhörda kärlek.Himlen är där Gud är

 

Guds oerhörda godhet;  Himlen är där Gud är:

Eph 1:3  Välsignad vare vår Herres, Jesu Kristi, Gud och Fader, som i Kristus har välsignat oss med all den himmelska världens andliga välsignelse,
Eph 1:4  såsom han ju, förrän världens grund var lagd, har utvalt oss i honom till att vara heliga och ostraffliga inför sig.
Eph 1:5  Ty i sin kärlek förutbestämde han oss till barnaskap hos sig, genom Jesus Kristus, efter sin viljas behag,
Eph 1:6  den nådeshärlighet till pris, varmed han har benådat oss i den älskade.
Eph 1:7  I honom hava vi förlossning genom hans blod, förlåtelse för våra synder, efter hans nåds rikedom.
Eph 1:8  Och denna nåd har han i överflödande mått låtit komma oss till del, med all vishet och allt förstånd,
Eph 1:9  i det att han för oss har kungjort sin viljas hemlighet, enligt det beslut som han efter sitt behag hade fattat inom sig själv,
Eph 1:10  om en ordning som i tidernas fullbordan skulle komma till stånd, det beslutet att i Kristus sammanfatta allt som finnes i himmelen och på jorden.

“Himmelens alla välsignelser”  betyder allt det goda Gud ger oss – frälsningen, Andens gåvor, kraft att göra Guds vilja och hopp om en evighet tillsammans med Kristus. Eftersom vi lever i nära kontakt med Jesus får vi del av himlens välsignelser redan nu. Himlen nämns i detta brev också i:

Ef 1:20
Ef 2:6
Ef 3:10

*
*

Man säger att Gud inte finns, men att det finns MÅÅNGA gudar.    Men…det är inte det jag menar. Jag menar att: Gud finns.  Han är universums skapare, livets uppehållare. Han ger dig varje andetag, han vill ge dig tro på honom och ett evigt liv.

Man säger att Gud inte finns, men det förstår jag inte…men, kanske det är så att då man inte fått möta hans eviga kärlek och ro och frid:  Då finns han inte, då går man till avgudar i stället- dem behöver man inte böja sig inför och de kräver inget engangemang!!

Jag var i ett sammanhang idag där man talade om Gud- och jag sade helt allvarligt att jag älskar Jesus och att han är min bäste vän. Jag fick möta oförstående, lite rädda och oengagerade blickar, nervösa skratt   och TYSTNAD!

Men: Gud finns i alla fall och jag har fått frälsningen i Jesus och evigt liv. Det är sant.  /Maria

2 thoughts on “Kärlek/Guds oerhörda kärlek.Himlen är där Gud är

  1. Hej Karin! Tack för uppmuntran! jag kan inte göra annat än att berätta var dag o stund om den jag älskar så mycket – Jesus.
    Ef 3 KRAM! /Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.