Jul. Sanningen om Jul. Del 2 C Halff

Sanningen om julen, del 2.

Kristus föddes inte den 25 december.

*Ingen vet den exakta dagen då Jesus föddes, men med all trolighet föddes Han någon gång under första delen av oktober. Vi kan vara ganska säkra på detta därför att Hans jordliga tjänstgöring varade 3,5 år och Han blev korsfäst på den 14:e dagen vid månaden Nisan, vilket motsvarar vårt april (Johannes 19:31, 3 Mosebok 23:5). Om vi går bakåt 3,5 år till tiden då Jesus var 30 år gammal – när Han började sin offentliga tjänstgöring – kommer vi till oktober månad. Detta är troligen månaden då vår välsignade Herre föddes till världen.

Hur som helst, låt oss komma ihåg att det inte är datumet av Jesu födelse som är viktigt. Vi tillber inte en hjälplös baby som ligger i en krubba. Vi tillber en uppstånden och upphöjd Kristus som har all makt i himmelen och på jorden (Matteus 28:18)

Julens ursprung.

Varifrån tror du Julen har sitt ursprung? Verkligen inte med Gud! Julen började med soltillbedjarna på Nimrods tid, mannen som övervakade byggandet av Babels torn (1 Mos 10:8-12, 11:1-9). Och det är en annan orsak varför jag inte firar jul (förf).
Flera tusen år innan Jesus var född, observerade (firade) hedningarna i alla länder den 25 december som födelsedagen av en gud som kallades solguden.

Semiramis, Nimrods änka, var hans (solgudens) mor. Hon gjorde anspråk på att vara himmelens drottning. Och hon hade en son som skulle förmodas ha blivit född den 25 december; hans namn var Tammus.

Enligt alla hedniska religioner vid den tiden, hade Tammus en mirakulös födelse; och i århundraden firades hans födelse med helgdag, festande och dryckesorgier.

Hedningarna firade Tammus födelsedag i enlighet med det verkliga exempel han satte för dem. Han var världens störst kvinnoälskare, stark drinkare, med fräcka skämt och andra sensuella roligheter. Det är sagt att han älskade alla och alla älskade honom. Och det var den 25 december som alla hedniska religioner firade solguden Tammus födelsedag.

Allt detta är klart beskrivet i Alexander Hislops stora bok “The Two Babylons” (De Två Babylon). Vilken hederlig uppslagsbok som helst kommer också att bekräfta dessa fakta.

Det är enkelt att se, är det inte, att Julen är en hednisk helgdag som kommer från det gamla hedniska Babylon. Som pånyttfödd troende, låt oss inte ha någonting att göra med den.

——————–

Nästa inlägg: Julen: En Katolsk Helgdag /Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.