Jesus /Vem är han? / Hur kan Gud tillåta allt ont….

ccd-rel02.jpg

Många tvistar fortfarande om vem Jesus är. En del, ja ganska många, säger att han var en mäktig profet som Muhammed. En del , säger: Ja han var en ovanligt god människa, en stor humanist. Och åter en del säger att han var den ende sanne kommunisten.

Vad vi än tycker och tänker måste vi , bör vi, tänka på en sak: Men den som inte menar att han var mer än en vanlig människa gör Honom till en – bluff!

Jesus gjorde anspråk på att vara mycket mer än en människa. Han sade sig faktiskt vara Gud, som kom hit för att lösa vårt innersta problem, så att vi kan befrias från själviskheten och bemöta våra medmänniskor såsom vi själva vill bli bemötta. (Joh 1:1-4, Joh 3:16, Hebr 1:8-9)

Skaparen har satt oss till att förvalta jorden, (se hur det gått), efter dess givna moraliska (tio Guds bud) och fysiska lagar. Om vi inte följer dem, utan följer Satans i stället får vi också svara för följderna. Gud vill inget annat än att vi gör vad rätt är. (Mika 6:8)

Satan har bedragit hela världen genom att ikläda Gud sin egen onda karaktär i människors tankevärld.

Gud får skulden för vad “lögnens fader”, Satan (Job 1:8-16) och vi själva förstör genom rovdrift och krig. Den klassiska frågan lyder:

***Om det finns en Gud? hur kan han då tillåta allt elände?***

Satan framställer barmhärtighetend Gud som en tyrann, vilken t ex ska plåga människor i evigheter. Denna Hades-tro övertog protestanterna från påvemakten, som hämtat den från grekiska mytologin.

De som förnekar Kristus kommer inte att lida i all evighet. Dessa blir dömda “efter sina gärningar” och “eld…förtär dem” vid “den andra döden” (Upp 20:7-15). Satan, hans änglar och de som förkastat erbjudandet om evigt liv kommer i evighet inte mer att finnas till (Mal 4.1; Hes 28:11-19)

Ty så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, på det att var och en som tror på honom skall inte förgås utan hava evigt liv.” (Joh 3:16)

Gud inkräktar aldrig ! på människans frihet. Gud har givit varje människa frihet och förstånd att välja livet – eller döden.

hallelujahyel.gif

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.