Jesus Kristus är allas domare/Bibelord som berättar om att Jesus är människornas domare

Apg 10:42 Och han befallde oss att predika för folket och vittna om att han är den som Gud har utvalt till domare över levande och döda.

 Matt 25:32 Och alla folk ska samlas inför honom, och han ska skilja dem från varandra som herden skiljer fåren från getterna. 

Rom 14:10 Varför dömer då du din broder? Eller varför föraktar då du din broder? Vi ska alla stå inför Guds domstol.

2 Tim 4:1 Jag uppmanar dig allvarligt inför Gud och Kristus Jesus som ska döma levande och döda, inför hans uppenbarelse och hans rike:

Rom 2:16 Det ska visa sig på den dag då Gud dömer det som är fördolt hos människorna, allt enligt det evangelium jag fått genom Jesus Kristus

Joh 5:22 Och Fadern dömer ingen, utan han har överlämnat hela domen till Sonen 

Matt 25:31 När Människosonen kommer i sin härlighet och alla änglar med honom, då ska han sätta sig på sin härlighets tron.

Det verkliga beviset på vår tro är på vårt sätt att handla.Vi bör göra gott för våra medmänniskor- Guds måttstock på oss hur vi beter oss. Ofta är det människor som inte har en tro som beter sig bättre än de s k troende. Men en gång kommer ju domen- som sagt. Ser DU skillnad på dem som tror och dem som INTE tror och vad gör du för skillnad? Jesus ser och Jesus vet och det är en sorg att göra fel- och Jesus vet varför vi ibland INTE kan uppföra oss på bästa sätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.