Jesus / Jesus Kristus överlägsen…./Ut ur lägret

 

När du läser här i verserna så kommer du strax till vers 13, och den betyder:

*En annan översättning av “staden” är “lägret”. De judekristna hånades och förföljdes av judar som inte trodde att Jesus var Messias. Största delen av Hebréerbrevet visar hur överlägsen Jesus Kristus är det gamla judiska offersystemet. Detta är innebörden i denna vers: *Det är nödvändigt att gå UTANFÖR LÄGRET och lida med Kristus, det vill säga lämna den gamla tron och gå ut i det nya och ännu okända.

Att vara “utanför lägret” var att vara “oren”. Jesus led och dog i orenhet för alla människors skull utanför Jerusalems portar.

Det var dags för de judekristna att visa vem de trodde på, visa att de funnit sin Messias och att de tänkte följa honom vad det än kostade. Finns det något i ditt/mitt/era liv som står ivägen för en 100%-ig lojalitet mot Kristus?   Varsågod,  Hebréerbrevet 13:8-13
Heb 13:8  Jesus Kristus är densamme i går och i dag, så ock i evighet.

Heb 13:9  Låten eder icke vilseföras av allahanda främmande läror. Ty det är gott att bliva styrkt i sitt hjärta genom nåd och icke genom offermåltider; de som hava befattat sig med sådant hava icke haft något gagn därav.

Heb 13:10  Vi hava ett altare, från vilket de som göra tjänst vid tabernaklet icke hava rätt att få något att äta.

Heb 13:11  Det är ju så, att kropparna av de djur, vilkas blod översteprästen bär in i det allraheligaste till försoning för synd, “brännas upp utanför lägret”.

Heb 13:12  Därför var det ock utanför stadsporten som Jesus utstod sitt lidande, för att han genom sitt eget blod skulle helga folket.

Heb 13:13  Låtom oss alltså gå ut till honom “utanför lägret” och bära hans smälek.
 /Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.